Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ροχαλίζεις; Πιες μια γουλιά από αυτό...

Βάλε τέλος στο ροχαλητό...

23 Μαρτίου 2019 09:30
Ροχαλίζεις; Πιες μια γουλιά από αυτό...

Το ροχαλητό είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, τόσο υγείας όσο και… συναισθηματικά….

Αν υποφέρεις κι εσύ, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να το μειώσεις ή ακόμα και να το εξαλείψεις (εφόσον η αιτία που το προκαλεί δεν είναι σοβαρή):

Δοκίμασε λοιπόν λίγο πριν πέσεις για ύπνο να πεις μια γουλιά ελαιόλαδο. Αυτό ενδέχεται να σε σώσει, όπως εξηγούν οι ειδικοί, καθώς το ελαιόλαδο βοηθάει τους μαλακούς ιστούς στο εσωτερικό του λαιμού να παραμείνουν ελαστικοί όλο το βράδυ μειώνοντας το ροχαλητό.

Και για τον ερεθισμένο λαιμό

Το ελαιόλαδο θα κάνει ένα επιπλέον καλό σε περίπτωση που ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος και έχεις την αίσθηση ότι σε γδέρνει: Θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα σε ανακουφίσει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πολύ καλύτερη αίσθηση. Και αυτό είναι φυσικό, αφού το ελαιόλαδο, εκτός των άλλων, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Επίσης,γνωρίζατε ότι και το μέλι κόβει το ροχαλητό μαχαίρι;

Ροχαλητό τέλος: 4 +1 λύσεις για να μην τον διώξεις από το κρεβάτι!

Αν ξυπνάς καθημερινά με πονοκέφαλο επειδή αυτός ροχαλίζει την νύχτα, μην αγχώνεσαι! Βρέθηκε η λύση για να σταματήσει επιτέλους την συνήθεια που, για να είμαστε ειλικρινείς σε έχει φέρει πολλές φορές στα όρια σου!

Να κλείνει το στόμα του
Είμαστε σχεδιασμένοι να αναπνέουμε από την μύτη. Όταν αναπνέουμε από το στόμα ο αέρας αγγίζει ένα ευαίσθητο σημείο του λαιμού μας που δημιουργεί αυτόν τον ενοχλητικό ήχο!

Να έχει ξεβουλωμένη μύτη
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Βουλωμένη μύτη σημαίνει, αναπνοή από το στόμα, και αναπνοή από το στόμα, όπως είπαμε, σημαίνει ξαγρύπνια!

Να χάσει κιλά
Οι άνδρες συνηθίζουν να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από το λαιμό, κάτι που ενισχύει το ροχαλητό. Βάλε τον να χάσει κιλά και τα βράδια σου θα είναι πολύ πιο ήσυχα!

Να μην κοιμάται μπρούμυτα
Η καλύτερη στάση ύπνου για να αποφύγεις το ροχαλητό είναι στα πλάγια. Πες του δήθεν ότι θες να σε πάρει αγκαλιά για να καταφέρεις να γλιτώσεις από τον ενοχλητικό θόρυβο!

Να επισκεφθεί τον γιατρό
Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που δεν γνωρίζει και με κάποιο χάπι ή ένα μικρό χειρουργείο να λυθεί αμέσως το πρόβλημα

Δείτε όλα τα θέματα για την υγεία και την ομορφιά στο Athensmagazine.gr!

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share