Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Ποια είναι τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν στην κουζίνα σας!

Μήπως η Κουζίνα σας Σαμποτάρει τη Δίαιτα σας;

22 Μαρτίου 2019 09:41
Ποια είναι τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν στην κουζίνα σας!

Δείτε τη λίστα με τις 10 σούπερ ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να βγουν μια και καλή από την κουζίνα σας, για να προφυλάξετε την υγεία, αλλά και τη σιλουέτα σας.

Πατατάκια Είναι εθιστικά, έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά. Σίγουρα, όσο και να σκεφτούμε, δε θα βρούμε τίποτα καλό να πούμε γι' αυτά. Αφήστε που κανείς δεν μπορεί να φάει μια λογική ποσότητα αλλά πρέπει σώνει και καλά να τελειώσει μια ολόκληρη συσκευασία. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βγάλετε τελείως από το σπίτι και τη ζωή σας. Ακόμα και τα πιο «υγιεινά» πατατάκια καλό είναι να μην βρίσκονται ποτέ στα ντουλάπια σας.

Μήπως η Κουζίνα σας Σαμποτάρει τη Δίαιτα σας;

Ενεργειακά ποτά Μπορεί να είναι φτιαγμένα για να σας γεμίζουν ενέργεια και να σας ενυδατώνουν μετά από μια κουραστική προπόνηση αλλά τα ενεργειακά ποτά δεν έχουν καμία θέση στην κουζίνα σας (εκτός κι αν γυμνάζεστε πολύ εντατικά σε καθημερινή βάση). Πολλά από αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Προτιμήστε να πίνετε πράσινο τσάι ή απλά νερό για να ενυδατώνεστε.


Τα αγοραστά cookies είναι μία κακή πηγή ζάχαρης και πρέπει να τη βγάλετε από τη ζωή σας.
Cookies του εμπορίου Ακόμα και αν λένε πως έχουν μόλις 90 θερμίδες το ένα, τα αγοραστά cookies είναι από τις τροφές που δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα και έχουν και διάφορα χημικά που σας κάνουν κακό. Γιατί να μην φτιάξετε καλύτερα τα δικά σας;

Ποια είνα τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν στην κουζίνα σας!

Βέβαια υπάρχουν και τα Τρόφιμα με 1000 θερμίδες που δεν φαντάζεστε! Νομίζουμε ότι είναι light αλλά κάνουμε λάθος...

Δείτε εδώ 14 τρόπους να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη (πέρα από τα γλυκά)!

Frozen Yogurt Αν αγαπάτε το frozen yogurt κρατήστε την αγάπη σας μακριά από το σπίτι σας. Μπορείτε να απολαμβάνετε ένα κυπελάκι παγωμένο γιαούρτι που και που σε κάποιο μαγαζί αλλά καλό είναι να μην υπάρχει στην κουζίνα σας γιατί θα μπαίνετε στον πειρασμό να το τρώτε κάθε βράδυ μετά το φαγητό σας σαν επιδόρπιο. Όσο κι αν νομίζετε πως είναι μία υγιεινή επιλογή, στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι λίγο πιο υγιεινό από το παγωτό αλλά και πάλι περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Κέτσαπ Μπορεί να μην έχει πολλές θερμίδες αλλά πρέπει να κόψετε την κακή συνήθεια να βουτάτε τα πάντα μέσα σε αυτήν. Όσο και να μην της φαίνεται ακόμα και οι πιο καυτερές εκδοχές της περιέχουν περισσότερη ζάχαρη απ' όσο νομίζετε. Μόλις 1 κ.σ. περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρης.

Μαργαρίνη Η μαργαρίνη περιέχει τρανς λιπαρά, το χειρότερο είδος λίπους, που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και δημιουργούν προβλήματα στην καρδιά. Επομένως, καλό είναι να βγάλετε εντελώς από την κουζίνα σας αυτό το άχρηστο φαγητό.

Διαβάστε 8 συμβουλές για δυνατή καρδιά.

Ποπ κορν Μην αρπάζεστε πριν διάβασετε τη συνέχεια! Το ποπ-κορν που είναι φτιαγμένο σε κατσαρόλα με λίγο λαδάκι δεν είναι καθόλου κακό. Αυτό, όμως, που φτιάχνετε στον φούρνο μικροκυμάτων με μπόλικο αλάτι και μετά ρίχνετε από πάνω και βούτυρο είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας. Προτιμήστε τα σκέτα με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι ή μην τα ξαναβάλετε ποτέ στο σπίτι σας.

Aναψυκτικά Δε χρειάζεται να σας πούμε πως τα αναψυκτικά δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα κανενός σπιτιού, αλλά θα το κάνουμε (γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε βάλει μυαλό). Καθίστε για ένα λεπτό και σκεφτείτε το καλά. Υπάρχει κάποιο αναψυκτικό που έχει να προσφέρει κάτι στον οργανισμό σας; Επειδή σίγουρα η απάντηση είναι «όχι», βγάλτε το δια παντός από την κουζίνα σας. Αν θέλετε να πιείτε καμιά φορά ένα αναψυκτικό μπορείτε να το κάνετε στην έξοδό σας.

Το λευκό ψωμί περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, πράγμα το οποίο οι περισσότεροι αγνοούμε.
Λευκό ψωμί Δεν σας λέμε να κόψετε τελείως το ψωμί. Σας λέμε απλά να κόψετε το λευκό ψωμί το οποίο, όπως και η ζάχαρη, είναι επίσης εθιστικό. Το λευκό ψωμί περιέχει συστατικά που δεν μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα ο οργανισμός καθώς και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Δημητριακά με ζάχαρη Σίγουρα όλα τα δημητριακά δεν είναι κακά αλλά αυτά που περιέχουν ζάχαρη είναι ό,τι χειρότερο. Καλό είναι να κοιτάτε τις ετικέτες σας και να μένετε μακριά από εκείνα που περιέχουν μπόλικη.

Κίνδυνος θάνατος: Αυτά τα τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

Διευκολύνοντας κατά πολύ την καθημερινότητα όλων, ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί την εύκολη λύση και χρησιμοποιείται τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι για το ζέσταμα του φαγητού στο πι και φι. Δείτε αναλυτικά και για τα τρόφιμο που περιέχουν... πλαστικό!

Την επόμενη φορά, ωστόσο, που θα θελήσετε να κερδίσετε χρόνο και θα σκεφτείτε να βάλετε ένα πιάτο φαγητού σε αυτόν ξανασκεφτείτε το πολύ καλά. Ειδικά, αν πρόκειται για κάποια από τις παρακάτω τροφές.

Γενικότερα, η έκθεση των αυγών πολλές φορές στη θερμότητα είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Το ζέσταμα τους στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει τις πρωτεΐνες τους, ενώ μπορεί να γίνουν και τοξικά για τον οργανισμό, προκαλώντας προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Κίνδυνος θάνατος: Αυτά τα τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

Επιπλέον, η υγρασία στο εσωτερικό του φούρνου δημιουργεί μεγάλη συγκέντρωση ατμού, προκαλώντας ακόμη και την «έκρηξη» του κρόκου. Προσοχή, καθώς το αυγό δεν θα σκάει μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά όταν το βγάλετε από αυτόν στο χέρι ή στο πιάτο σας.

Ρύζι
Το ρύζι περιλαμβάνει σπόρους από το βακτήριο Bacillus cereus και γι αυτόν το λόγο θα πρέπει να καταναλώνεται μόλις μαγειρευτεί, καθώς και να τοποθετείται στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα μετά το μαγείρεμά του (αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει πρώτα).

Σ’ αυτήν την περίπτωση όση περισσότερη ώρα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου αφού το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναπτυχθούν αυτά τα βακτήρια τα οποία παράγουν τοξίνες και προκαλούν διάφορα συμπτώματα στον οργανισμό όπως ναυτία, έμετο ή διάρροια.

Κοτόπουλο
Από τις πιο πλούσιες πηγές σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο είναι καλύτερα να καταναλώνεται άμεσα μόλις μαγειρευτεί. Όταν ξαναζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων η σύνθεση των πρωτεϊνών του αλλάζει, καθώς διασπάται με διαφορετικό τρόπο και, έτσι, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης στομαχικών διαταραχών. Σημειώστε, επιπλέον, ότι με το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων χάνονται και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά του.

Ψάρι
Ο πιο γρήγορος και επιτυχημένος τρόπος για να «πειράξετε» τους συναδέλφους σας στη δουλειά να ζεστάνετε ψάρι στο φούρνο μικροκυμάτων. Εκτός του ότι η μυρωδιά του ψαριού δεν φεύγει εύκολα από τον φούρνο μικροκυμάτων, το ζέσταμά του σε αυτόν το στεγνώνει από τα όποια υγρά είχαν διατηρηθεί κατά το ψήσιμό του, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα έντονο στα λεπτά φιλέτα ψαριού.

Κίνδυνος θάνατος: Αυτά τα τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

Καφές
Η οξύτητα του καφέ αυξάνεται καθώς αυτός κρυώνει, προσδίδοντάς του μια πιο πικρή γεύση. Το ζέσταμά του στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει τα όποια εναπομείναντα αρωματικά συστατικά του, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια δυνατή γεύση. Για να αποφύγετε αυτό το «έγκλημα» στη γεύση του καφέ αποθηκεύστε τον σε ένα θερμός ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε καινούριο από την αρχή.

Τροφές που έχετε ήδη ξαναζεστάνει
Η επαναθέρμανση ενός φαγητού που έχει ψυχθεί είναι κανόνας ότι γίνεται μόνο μία φορά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί όσες περισσότερες φορές θερμαίνετε ένα τρόφιμο, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος να αναπτυχθούν διάφορα βακτηρίδια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δηλητηρίαση.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Athensmagazine.gr!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share