Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι!

... στη σαλάτα!

21 Μαρτίου 2019 16:46
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι!

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί.

Αυτό γιατί το ελαφρύτερο συστατικό θα καταλήξει να περάσει στο έντερο μόνον όταν το πρώτο είναι πλήρως αφομοιωμένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση του τροφίμου στο στομάχι σας, κάτι το οποίο μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρο το σώμα. Θα οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση σακχάρων και αμύλων, και δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας όπως θα έπρεπε.

Η διαδικασία της ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει αέρια, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, καθώς και εντερικά προβλήματα.

Γιατί τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί; Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.

Η κατανάλωση φρούτων μετά το γεύμα δεν είναι σίγουρα μια καλή ιδέα! Γιατί; Επειδή τα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αφομοιωθούν και δεν πρέπει ποτέ να μείνουν πολύ στο στομάχι.

Εάν τα τρώτε μετά το φαγητό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Επίσης, πολλά είναι τα λάθη που κάνουμε στο πρωινό μας. Γνωρίζετε ποια είναι; Ένα ακόμη μεγάλο λάθος στη καθημερινότητά μας, είναι η τσίχλα. Δεν υπάρχει κάποιος που να μη φάει έστω 2 τσίχλες την ημέρα.

Κοκτέιλ με αγγούρι: Το μυστικό για να χάσεις έως 5 κιλά σε 7 μέρες!

Ανυπομονείς έστω και την τελευταία στιγμή να χάσεις κιλά και να μπεις στο περσινό μαγιό σου;

Είναι πανεύκολο! Σας παρουσιάζουμε το ιδανικό ρόφημα με βάση το αγγούρι για να χάσεις μέχρι 5 κιλά σε μια μόλις εβδομάδα!

Το αγγούρι είναι ένα από τα πιο ολιγοθερμιδικά λαχανικά. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε νερό ( περιέχει 95% περίπου νερό και 5% ίνες) το καθιστά το ιδανικό λαχανικό για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους. Τα διατροφικά του οφέλη είναι πολλά καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α χρησιμεύει ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες μειώνοντας τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.

Η δίαιτα με αγγούρι είναι ιδανική για απώλεια βάρους και μπορούμε να το συνδυάσουμε τέλεια με το Sassy Water το δραστικό κοκτέιλ για επίπεδη κοιλιά όπου το κύριο του συστατικό είναι το αγγούρι.

Το κοκτέιλ αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται άφθονο κατά τη διάρκεια της ημέρας και η παρασκευή του είναι απλή:

Για το κοκτέιλ «Sassy water» θα χρειαστείτε:
2 λίτρα νερό
1 κουταλάκι τζίντζερ (πιπερόριζα) φρέσκο ή αποξηραμένο
1 αγγούρι
χυμός από 1 λεμόνι
12 φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο)
ή
12 φύλλα φρέσκιας μέντας (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη μέντα)

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε το νερό σε μια κανάτα και προσθέστε το αγγούρι, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και τον δυόσμο ή την μέντα. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφήνετε το κοκτέιλ για μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα στραγγίζετε το μείγμα πριν το καταναλώσετε. Καταναλώνετε και τα 2 λίτρα του κοκτέιλ κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε όλα τα νέα για την υγεία αλλά και την ομορφιά στο Athensmagazine.gr!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share