Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Δώστε βάση: Τι κάνουμε σε περίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας;

Προσοχή!

20 Μαρτίου 2019 12:17
Δώστε βάση: Τι κάνουμε σε περίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας;

Η αρτηριακή αιμορραγία χαρακτηρίζεται από το έντονα κόκκινο αίμα που μπορεί να πετάγεται ή να αναβλύζει από μια πληγή, η οποία συνήθως βρίσκεται στο χέρι (βραχίονας) ή στο πάνω μέρος του ποδιού (μηριαία αρτηρία).

Σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε υπάρχει ρήξη της αρτηρίας, τότε οι αμέσως επόμενες κινήσεις είναι κομβικής σημασίας, καθώς μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας:

-Εφαρμόστε άμεση πίεση στην πληγή με έναν επίδεσμο.
-Αν εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή αίματος, εφαρμόστε ακόμα περισσότερες γάζες, επιδέσμους ή οτιδήποτε σχετικό από πάνω.

Να σας θυμίσουμε, ότι μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία και με ένα υλικό που βρίσκεται στην κουζίνα σας!

-ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην βγάλετε μια γάζα! Αυτό θα καταργήσει κάθε πρόοδο μέχρι εκείνη τη στιγμή στην πήξη του αίματος στο σημείο της πληγής, προκειμένου αυτή να κλείσει.
-Αν δεν υπάρχουν τα κατάγματα των οστών ή τραυματισμός του νωτιαίου μυελού, ανυψώστε το τραύμα πάνω από το ύψος της καρδιάς.
-Μόλις η αιμορραγία τεθεί υπό έλεγχο, τυλίξτε καλά όλους τους προηγούμενους επιδέσμους και στερεοποιήστε τους στην πληγή. Ξεκινήστε το τύλιγμα από το απώτατο άκρο της πληγής και προχωρήστε προς την καρδιά.
-Βεβαιωθείτε ότι στο τέλος ασκείται αρκετή πίεση επάνω στο τραύμα.

Αρτηριακή αιμορραγία
-Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το αίμα δεν διαρρέει μέσα από τις γάζες και ότι το δέσιμο που κάνατε δεν έχει κόψει την κυκλοφορία του αίματος.
-Υψώστε το τραύμα και καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες ή μεταφέρετε τον τραυματία στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Φραγμένες αρτηρίες: 5 Επικίνδυνα και προειδοποιητικά σημάδια! Τι να κάνετε για να θεραπευτείτε...

Οι θρόμβοι του αίματος μπορούν να εμφανιστούν στις αρτηρίες ή τις φλέβες. Οι αρτηρίες μεταφέρουν οξυγονωμένο αίμα μακριά από την καρδιά, ενώ οι φλέβες επιστρέφουν το αίμα χωρίς οξυγόνο στην καρδιά.

Οι αρτηριακοί θρόμβοι σχηματίζονται στις αρτηρίες και εμποδίζουν το οξυγόνο και το αίμα να φθάσουν στα ζωτικά όργανα. Αυτοί οι θρόμβοι σχηματίζονται συχνά στα πόδια και τις πατούσες.

Μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον εγκέφαλο που οδηγεί σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή στην καρδιά που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή.

Ακολουθούν 5 πρώιμα σημάδια και συμπτώματα, ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες λόγω των θρόμβων στο αίμα σας.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκονται στο σώμα.

Χέρι ή πόδι - Ξαφνικός ή σταδιακός πόνος, τρυφερότητα, οίδημα και θερμότητα. Απώλεια τριχών στα πόδια.

Κοιλιά - Έντονος κοιλιακός πόνος, εμετός και διάρροια.

Εγκέφαλος - Αδυναμία στο πρόσωπο, τα χέρια ή τα πόδια, δυσκολία στην ομιλία, προβλήματα όρασης, αιφνίδιος και σοβαρός πονοκέφαλος, ζάλη.

Καρδιά - Έντονος πόνος στο στήθος, δυσφορία σε άλλες περιοχές του άνω μέρους του σώματος, δυσκολία στην αναπνοή, εφίδρωση, ναυτία, ελαφρά κεφαλαλγία.

Πνεύμονας - Ξαφνικός πόνος στο στήθος, δυσκολία παλμών στην καρδιά, πυρετός, δύσπνοια, εφίδρωση και βήχας με αίμα.

Θεραπεία και πρόληψη

Αρτηριακή αιμορραγία

Η θεραπεία αυτής της νόσου συχνά επικεντρώνεται στη μείωση των συμπτωμάτων και στην εύρεση τρόπων για να αποτραπεί η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου.

Ο γιατρός σας θα πρέπει πιθανότατα να επικεντρωθεί σε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας , όπως:

- Αύξηση της σωματικής δραστηριότητας

- Υγιεινή διατροφή

- Διακοπή του καπνίσματος - Λήψη φαρμάκων για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή / και της μείωση της χοληστερόλης
6 φυσικά αραιωτικά αίματος και συμπληρώματα

Αυτά τα φυσικά αραιωτικά αίματος και τα συμπληρώματα, είναι ευεργετικά για τη γενική υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος.

*Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα - Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 όπως ψάρια, σπόροι κολοκύθας και καρύδια.

*Βιταμίνη Ε - Αποτρέπει την οξείδωση. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε Ε περιλαμβάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το μπρόκολο, το squash και το ακτινίδιο.*Φυσικά αντιβιοτικά - Όπως το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Το σκόρδο μπορεί να είναι χρήσιμο στην πρόληψη της θρόμβωσης.

*Gingko - Μειώνει την περιεκτικότητα των ινών που είναι σημαντικές στη διαμόρφωση θρόμβων.*Μύρτιλλο, τζίντζερ και κουρκούμη - Αυτά τα τρόφιμα μειώνουν την ικανότητα των αιμοπεταλίων να συσσωματωθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό θρόμβων αίματος.*Βιταμίνη C - Ισχυρό αντιοξειδωτικό για τη διατήρηση της σωστής αγγειακής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr!

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share