Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρόφιμα με 1000 θερμίδες που δεν φαντάζεστε! Νομίζουμε ότι είναι light αλλά...

Δώστε βάση, σας αφορά!

20 Μαρτίου 2019 07:43
Τρόφιμα με 1000 θερμίδες που δεν φαντάζεστε! Νομίζουμε ότι είναι light αλλά...

Δώστε βάση: Ποιες είναι οι τροφές που έχουν πολλές περισσότερες θερμίδες από ότι πιστεύετε; Δείτε αναλυτικά και για τα τρόφιμο που περιέχουν... πλαστικό!

Υπάρχουν κάποιες τροφές που ενώ δεν περιμένετε ότι έχουν θερμίδες, αντ’ αυτού περιέχουν περισσότερες από ότι νομίζατε. Και ενώ είναι υγιεινές, αν τις καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητες θα πάρετε κιλά.

Ταχίνι. Ένα κουταλάκι του γλυκού έχει 8 θερμίδες. Είναι δηλαδή ένα αρκετά θερμιδικά πυκνά τρόφιμο. Παρόλα αυτά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία. Εάν αγαπάτε το ταχίνι, καλό είναι να το καταναλώνετε με μέτρο και στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής.

Κινόα. Ενώ η κινόα είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, πολλοί που κάνουν δίαιτα πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι μια εναλλακτική λύση με λιγότερες θερμίδες από το ρύζι. Στην πραγματικότητα, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το ρύζι. Φυσικά δεν πρέπει να σταματήσετε να απολαμβάνετε αυτή τη τροφή, απλά να την υπολογίζετε, όπως και τα ζυμαρικά.

Σταφίδες. Έχουν αρκετές θερμίδες, για παράδειγμα οι δέκα σταφίδες δίνουν 59 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τις καταναλώνετε με μέτρο και ως σνακ, προκειμένου να μην πάρετε κιλά.

Ρυζογκοφρέτες. Ακούγονται ελαφριές έτσι δεν είναι; Μην αφήσετε το όνομα τους να σας αποπλανήσει, διότι οι περισσότερες μάρκες έχουν αρκετές θερμίδες. Επίσης, δεν έχουν κάποια θρεπτικά συστατικά που να είναι απαραίτητα για την υγεία σας. Αν όμως θέλετε να τις καταναλώνετε ως σνακ, τότε να διαβάζετε με προσοχή τις ετικέτες τροφίμων, ώστε να ξέρετε πόσες θερμίδες παίρνετε.

Φυστικοβούτυρο. Μπορεί να αγαπάτε αυτό το τρόφιμο, λόγω της γεύσης του και επειδή προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, όμως το να βάζετε το κουτάλι στο βάζο, πολλές φορές την ημέρα, δεν είναι μια καλή ιδέα. Και γιατί; Διότι τα 100 γραμμάρια σας δίνουν 600 θερμίδες. Όσοι είστε λάτρεις του φυστικοβούτυρου, απολαύστε το με φειδώ.

Smoothies. Έχουν γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, και όχι χωρίς λόγο. Γιατί ανάλογα με το τι περιέχουν, μπορεί να είναι πολύ υγιεινά. Όμως πρέπει να προσέχετε τι υλικά χρησιμοποιείτε και σε τι ποσότητα, όταν φτιάχνετε ένα smoothie. Αυτό το υγιεινό ποτό μπορεί να αποβεί αρκετά θερμιδογόνο και να σας δώσει μέχρι και 200 θερμίδες, χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Μην παρασυρθείτε και σκεφτείτε, ότι αν επιλέξετε τροφές χωρίς γλουτένη θα χάσετε βάρος. Αυτές οι τροφές εξακολουθούν να έχουν θερμίδες, ίσως και κάποιες, ακόμη περισσότερο από ό, τι οι κανονικές παρόμοιου μεγέθους. Διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες και επιλέξτε προϊόντα χωρίς γλουτένη εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Γκουακαμόλε. Σίγουρα αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, τότε θα αγαπάτε και το γκουκαμόλε. Όμως μην παρασυρθείτε από την βελούδινη γεύση του, γιατί θα ξεφύγετε και στα κιλά. Παρόλο που το αβοκάντο είναι ωφέλιμο για την υγεία της καρδιάς, καλό είναι να το καταναλώνετε με μέτρο, διότι ένα μέτριο αβοκάντο περιέχει περίπου 300 θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Athensmagazine.gr!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share