Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καθαρισμός προσώπου: Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις!

Τι πρέπει να προσέχεις;

16 Μαρτίου 2019 22:00
Καθαρισμός προσώπου: Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις!

Είναι σημαντικό για την κάθε γυναίκα να έχει λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα! Δεν είναι τόσο απλό όμως! Πρέπει να προσέχουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι ή γενικά όταν το περιποιούμαστε!

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό βήμα στην φροντίδα της επιδερμίδας και πρέπει να γίνεται σχολαστικά, πρωί και βράδυ.

Με τον προσεκτικό καθαρισμό, με ένα προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας, ουσιαστικά στοχεύουμε να απομακρύνουμε βακτήρια, λιπαρότητα και make up.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι καθαρίζουν το πρόσωπό τους μόνο με νερό: έτσι απομακρύνουν μόλις το 65% όλων των προαναφερθέντων. Αντίθετα, ο καθαρισμός με ένα εξειδικευμένο προϊόν απομακρύνει μέχρι και το 99%.

Τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά είναι ποικίλα και με διαφορετική σύσταση. Κάθε γυναίκα επιλέγει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της και της προσφέρει τα περισσότερα οφέλη.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού με σαπούνι για να αποφύγουμε ερεθισμούς, ξηρότητα, κνησμό και άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα;

Το πρόσωπο μας μαρτυρά πολλά και για την υγεία μας μην το αμελείτε!

Πως να κάνετε καθαρισμό προσώπου μόνοι σας με 4 βήματα!

Μη βάζετε σε δεύτερη μοίρα την περιποίηση σας, ξεκινήστε με έναν καλό καθαρισμό προσώπου για να αποκτήσετε ένα καθαρό και λείο δέρμα. Δεν χρειά­ζε­ται να ξο­δέ­ψε­τε χρή­μα­τα,αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να το καταφέρετε μόνοι σας...

Βήμα 1 : Ξεβαψτε πολύ καλά το πρόσωπο σας με ένα γαλάκτωμα,gel ή εναν αφρό, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, για να αφαιρέσει τα μικρόβια και την περίττη λιπαρότητα. Tο δέρμα θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό.

Βήμα 2 : Κάντε έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κατσαρόλα, λίγο νερό και μια πετσέτα. Bράστε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού το νερό πάρει βράση προσθέστε φρέσκα βότανα όπως μέντα ή χαμομήλι, και σταθείτε ακριβώς πάνω από τον ατμό για 10 λεπτά, καλύπτοντας το κεφάλι σας με την πετσέτα ώστε όλος ο ατμός να συγκεντρώνεται στο πρόσωπο σας.

Βήμα 3 : Αφού σκουπίσετε το πρόσωπο σας από τους υδρατμούς τοποθετήστε μια μάσκα ή το σκράμπ της επιλογής σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλια­ρό νερό. Στη συνέχεια πιέστε απαλά τα στίγματα του προσώπου σας ώστε να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε με προσοχή για να μην αφήσετε κάποιο σημάδι

Βήμα 4 : Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας. Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, απλώστε μία ενυδατική,την κρέμα ημέρας ή νυχτός.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share