Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Πως η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει!

14 Μαρτίου 2019 13:46
Πως η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής!

Γεγονός είναι ότι η κλιματική αλλαγή μας έχει επηρεάσει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Νέα μελέτη δημοσιεύθηκε και αποδεικνύει πως η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal από επιστήμονες του Helmholtz Zentrum München και άλλων βαυαρικών ιδρυμάτων δείχνει ότι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής λόγω ζέστης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, δεν έχουν καταγραφεί συγκρίσιμες μεταβολές στους κινδύνους καρδιακής προσβολής λόγω κρύου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Augsburg και το νοσοκομείο Nördlingen, εξέτασαν δεδομένα περισσότερων από 27.000 ασθενών που υπέστησαν καρδιακή προσβολή μεταξύ 1987 και 2014, σύμφωνα με το Μητρώο Εμφραγμάτων του Μυοκαρδίου του Augsburg. Η μέση ηλικία των ασθενών που μελετήθηκαν ήταν περίπου τα 63 έτη, με το 73% των συμμετεχόντων να είναι άντρες και περίπου 13.000 περιστατικά να καταλήγουν στο θάνατο του ασθενούς.

Κλιματική αλλαγή κίνδυνος καρδιακής προσβολής

Οι μεμονωμένες καρδιακές προσβολές συγκρίθηκαν με τα μετεωρολογικά δεδομένα την ημέρα του συμβάντος και προσαρμόστηκαν σύμφωνα με μια σειρά πρόσθετων παραγόντων, όπως η ημέρα της εβδομάδας που συνέβη το γεγονός και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ασθενούς. Το βασικό εύρημα από τη μελέτη, εξηγεί ότι ο Δρ. Kai Chen, ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Helmholtz Zentrum München, ήταν ότι στο σύνολο των 28 ετών, διαπιστώθηκε ότι κατά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής λόγω ζέστης.

Για να καταδείξουν αυτή τη σύνδεση, οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα από το 1987 έως το 2000 με δεδομένα από το 2001 έως το 2014. «Η ανάλυσή μας έδειξε ότι με την αύξηση της μέσης ημερήσιας θερμοκρασίας τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί και ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής από τη ζέστη», εξηγεί ο Δρ. Chen. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με διαβήτη ή υπερλιπιδαιμία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο κατά την τελευταία περίοδο, με τους ερευνητές να υποψιάζονται ότι αυτό είναι εν μέρει αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και μια συνέπεια της αύξησης των παραγόντων κινδύνου όπως ο διαβήτης και η υπερλιπιδαιμία, που έχουν κάνει τον πληθυσμό πιο επιρρεπή στη ζέστη.

Συνιστά κίνδυνο για καρδιακή προσβολή η κλιματική αλλαγή;

«Η μελέτη μας δείχνει ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες ως πιθανή αιτία για καρδιακές προσβολές, ειδικά από τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τα κύματα καύσωνα που παρατηρήθηκαν το 2018 στην Ευρώπη, θα μπορούσαν στο μέλλον να οδηγήσουν σε αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πιθανότητα να μειωθούν τα καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με το κρύο στη Γερμανία. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι ο κίνδυνος θα μειωθεί στο μέλλον, αλλά η μείωσή του θα είναι μικρή, με τις πολύ κρύες μέρες να συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν πιθανές αιτίες καρδιακής προσβολής» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Alexandra Schneider.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές το σε ποιο βαθμό η αύξηση στις καρδιακές προσβολές που σχετίζονται με τη ζέστη θα αντισταθμιστούν από τη μείωση των καρδιακών προσβολών που σχετίζονται με την έκθεση στο κρύο, εξηγεί ο επιδημιολόγος. Ως εκ τούτου, η ομάδα της πραγματοποιεί προεκτάσεις της έρευνας με στόχο τη μοντελοποίηση αυτής της μεταβολής του κινδύνου τόσο στην περίπτωση που επιτυγχάνονται οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού για τη μείωση της μέσης θερμοκρασίας όσο και στο αντίστροφο σενάριο.

Έτσι θα σταματήσετε την καρδιακή προσβολή σε ένα λεπτό!

Ξέρατε ότι το… κόκκινο πιπέρι μπορεί να εμποδίσει την καρδιακή προσβολή σ’ένα λεπτό;Έτσι καλό θα ήταν να το έχετε πρόχειρο τουλάχιστον στο ντουλάπι της κουζίνας σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χρειαστείτε αυτό το πολύτιμο συστατικό.

Ένας Αμερικάνος βοτανολόγος,ο Δρ.Κρίστοφερ , δεν έχει χάσει κανέναν ασθενή του από καρδιακή προσβολή στα 35 χρόνιατης καριέρας του.Αυτό που κάνει είναι να δίνει ένα κουταλάκι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι σε μια κούπα του τσαγιού νερό σε ασθενείς που έχουν τις αισθήσεις τους.Αυτή η θεωρία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη από προσωπική εμπειρία κια όχι από μελέτες που γίνονται σε ελεγχόμενες συνθήκες.Άρα είναι ακόμα πιο αξιόπιστη.

Ο λόγος που το κόκκινο πιπέρι αποτρέπει την καρδιακή προσβολή είναι γιατι έχει 90 ουσίες τουλάχιστον και σ’αυτές περιλαμβάνοναι η Χαμπανέρο,το Τά’ι’ τσί,το Άφρικαν μπερντ,Χαλαπίνο,καυτό πιπέρι από τη Τζαμάικα και το Σκοτς Μπόνετ(ένα είδος πολύ καυτής ξερής κόκκινης πιπεριάς). Ο συνδυασμός του κουταλιού κόκκινο πιπέρι και ενός ποτηριού νερό μπορεί να δοθεί σε ασθενείς που έχουν πάθει καρδιακή προσβολή αλλά έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν.

 καρδιακή προσβολή

Αν το άτομο είναι αναίσθητο, βάλτε μερικές σταγόνες από το απόσταγμα κόκκινου πιπεριού κάτω από τη γλώσσα του ασθενούς.

Αυτό θα αυξήσει το ρυθμό της καρδιάς και θα μεταφέρει το αίμα σ’όλα τα μέρη του σώματος έτσι ώστε να έρθει σε ισορροπία η κυκλοφορία.Έχει επίσης αιμοστατικά αποτελέσματα,σταματά την αιμορραγία κια βοηθά στην ανάρρωση της καρδιάς.

Το φάρμακο που ακολουθεί θεωρείται το καλύτερο για έκτακτες ανάγκες καρδιακής προσβολής. Απλώς θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο πιπέρι και όχι καυτό.

Συστατικά:

Σκόνη από κόκκινο πιπέρι, μερικές φρέσκιες, κόκκινες πιπεριές, 50% αλκοόλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα),1 λίτρο μπουκάλι νερό και γάντια.

Προετοιμασία:

1.Φορέστε τα γάντια , γιατί οι πιπεριές είναι πολύ καυτές.


2.Γεμίστε το ένα τέταρτο του μπουκαλιού με τη σκόνη από κόκκινο πιπέρι και βάλτε αρκετό αλκοόλ να καλύψετε τη σκόνη. Αν είναι δυνατόν, κάντε το αυτό την πρώτη μέρα της Νέας Σελήνης.

3.Ανακατέψτε μερικές φρέσκιες ,κόκκινες πιπεριές και προσθέστε αρκετό αλκοόλ ώστε να έχει υφή σάλτσας.

4.Προσθέστε το μείγμα στο μπουκάλι που πρέπει τώρα να είναι κατά τα ¾ γεμάτο.

5.Γεμίστε ως απάνω το μπουκάλι με αλκοόλ και κλείστε το καλά. Ανακινείστε το αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

6.Αφήστε το μείγμα μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη(μετά από 28-29 μέρες) και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας μια γάζα. Κρατείστε το σε σκούρο μπουκάλι.

7.Αν θέλετε να έχετε μια πολύ δυνατή χροιά , στραγγίστε το μετά από 3 μήνες.

8.Κλείστε το μπουκάλι και αποθηκεύστε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.Δε χαλάει επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για όσο καιρό θέλετε.

Δοσολογία: 5-10 σταγόνες αυτού του βάμματο

σε ασθενή που έχει τις αισθήσεις του και έχει πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο . Δώστε του άλλες 5 με 10 σταγόνες σε 5 λεπτά . Επαναλάβετε τη θεραπεία μέχρι η κατάσταση του ασθενούς να βελτιωθεί . Αν ο ασθενής είναι αναίσθητος , βάλτε 1-3 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα του και αρχίστε ΚΑΡ.Π.Α.(ανάνηψη). Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 5 λεπτά μέχρι ο ασθενής να συνέλθει .

Τα ωφέλη στην υγεία:

-Το κόκκινο πιπέρι έχει ιδιότητες κατά των μηκύτων.

-Έχει θετικές επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα γιατί διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών και ανακουφίζει από τα αέρια.

-Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τον καρκίνο του πνεύμονος και τους καπνιστές.Η καπσα’ι’σίνη στο κόκκινο πιπέρι είναι γνωστή για την αποφυγή ανάπτυξης όγκων από τον καπνό και έχει παρόμοια αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο συκωτιού.

-Βοηθάει στη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων,ημικρανιών,συμπτωμάτων γρίπης,αλλεργιών,παχυσαρκίας,ερυθρότητος,πονόδοντου και αρθριτικών.

Υπάρχουν 26 διαφορετικά συστατικά στο πιπέρι αυτό , όπως ασβέστιο ,ψευδάργυρος ,σελήνιο ,μαγνήσιο ,βιταμίνες Α και C.

Ετοιμάστε αυτό αυτό το φάρμακο και πάντοτε να το έχετε πρόχειρο γιατί το κόκκινο πιπέρι είναι ένα από τα πιο δυνατά φυσικά μπαχαρικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην καρδιά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share