Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Το πιο κολακευτικό σχήμα του προσώπου είναι το οβάλ

12 Μαρτίου 2019 11:53
Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας ,που συνήθως το καταλαβαίνουμε από τη θέση και το σχήμα του πιγουνιού. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και φυσικά για να μην το μετανιώσετε θα πρέπει να διαλέξετε ένα κούρεμα το οποίο να αναδεικνύει το πρόσωπο σας όσο περισσότερο γίνεται. Οι περισσότεροι κομμωτές υποστηρίζουν πως το πιο κολακευτικό σχήμα του προσώπου είναι το οβάλ, οπότε ο στόχος είναι να το κάνετε να φαίνεται περισσότερο οβάλ, ακόμα και αν έχετε διαφορετικό σχήμα προσώπου. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες για την απόφαση αυτή. Αν ανήκετε στην κατηγορία όπου δεν θέλετε να ασχολείστε πολύ με τα μαλλιά σας,διαλέξτε ένα εύκολο κούρεμα ώστε να μην χρειάζεται πολύ ώρα για την περιποίηση του.

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας

1.Οβάλ πρόσωπο

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε τυχερές διότι σας ταιριάζουν σχεδόν όλα. Μπορείτε να επιλέξετε από μακρύ καρέ μέχρι μακριά μαλλιά και αφέλειες, αν φυσικά δεν έχετε πολύ μικρο μέτωπο. Σας πάνε οι μπούκλες αλλά και τα ίσια μαλλιά. Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ μικρο προσέξτε να μην δίνετε υπερβολικό όγκο.

2.Τετράγωνο πρόσωπο

Στο τετράγωνο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ‘’μαλακώσετε’ τις γωνίες σας. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά, τις αφέλειες και τη χωρίστρα στη μέση με έναν ελαφρύ όγκο. Αποφύγετε τα κοντά χτενίσματα.

3. Μακρύ πρόσωπο

Στο μακρύ πρόσωπο προτιμήστε το κούρεμα μέχρι το ύψος των ώμων σας, φράντζα αλλά και αφέλειες αποφύγετε τα έντονα κοψίματα και το κοντά μαλλιά τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ απ΄ότι είναι επίσης δώστε λίγο όγκο στο μαλλιά σας στο πλάι.

4. Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο κόψτε το μαλλί σας σε έντονες μύτες μέχρι το ύψος του πιγουνιού. Δοκιμάστε καρέ σε διάφορα μήκη και δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ώστε να φαίνεται πιο στενό και δείχνει μακρύτερο το πρόσωπο σας. Σας ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επιλέξτε ένα κοντό κούρεμα με κοντή φράντζα, χωρίς όγκο, με έντονες μύτες που ανοίγουν στο ύψος του πιγουνιού, ώστε να ισορροπήσει το σχήμα.

Extra tips :

1. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο προτιμήστε τις αφέλειες και τις φράντζες

2. Αν έχετε ψηλό λαιμό αποφύγετε το κοντό καρέ

3. Αν έχετε μεγάλη μύτη επιλέξτε τις μακριές αφέλειες.

4. Αν έχετε μικρο πρόσωπο δώστε λίγο όγκο στο μαλλί σας ώστε να φαίνεται πιο μεγάλο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share