Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ροδόνερο: Ένα μαγικό υγρό ομορφιάς με πολλά οφέλη!

Απίστευτες ιδιότητες!

11 Μαρτίου 2019 18:41
Ροδόνερο: Ένα μαγικό υγρό ομορφιάς με πολλά οφέλη!

Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν σύμβολο της αγάπης και της ομορφιάς!
Από τα αρχαία χρόνια, τα πέταλα του τριαντάφυλλου χρησιμοποιούνταν τόσο ως καλλυντικό των γυναικών όσο και ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις.Το ροδόνερο λοιπόν, που προκύπτει από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που φροντίζουν την επιδερμίδα μας! Σας παρουσιάζουμε τις 5 πιο σημαντικές! Διαβάστε παρακάτω...

Η χρήση του ροδόνερου στην ομορφιά χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα μάλιστα με το μύθο η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, ότι είχε εντάξει το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς της μιας και γνώριζε, ότι μαλακώνει το δέρμα και του χαρίζει μία φυσική λάμψη. Από τότε, τα οφέλη του ροδόνερου έχουν μελετηθεί διεξοδικά και πλέον θεωρείται πλούσια πηγή σε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπραΰνουν, τονώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.


1) Το ροδόνερο χρησιμοποιείται τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της ακμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαθύ καθαρισμό του δέρματος και να «ανοίξει» τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας, λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων. Έτσι αποτρέπει την ακμή και τα σπυράκια.

2) Μειώνει την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες του δέρματος, μιας και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα , το ροδόνερο αφήνει το δέρμα σας λείο, χωρίς να το ξηραίνει. Ιδανικό για μετά το ξύρισμα καθώς αφήνει το δέρμα απαλό και μυρωδάτο!

3) Περιέχει ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C του τριαντάφυλλου θα βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις βλαβερές ακτινοβολίες.Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος ή για να δροσίσει το δέρμα σας από τη ζέστη!

4) Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Παράλληλα είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, από τα πολύ ξηρά μέχρι τα λιπαρά με προβλήματα ακμής . Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν «βαριά» προϊόντα περιποίησης!

5)Το ροδόνερο βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών.Το ροδόνερο ενυδατώνει την τρίχα και της χαρίζει απαράμιλλη λάμψη. Μετά το λούσιμο ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά και ρίξτε μια κούπα ροδόνερο. Σε λίγα λουσίματα θα δείτε διαφορά

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share