Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8 πρώιμα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Δώστε βάση! Ειδικά το πρώτο κάνει μπαμ!

10 Μαρτίου 2019 13:49
8 πρώιμα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Καρκίνος στον πνεύμονα: Όταν πρόκειται για την υγεία μας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας είναι να μην παραλείπουμε τις ιατρικές μας εξετάσεις αλλά και να μην αγνοούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας!

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει ένα πρόβλημα, αλλά κανείς δεν ξέρει το σώμα μας καλύτερα από εμάς. Είμαστε οι πρώτοι που θα καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά, ακόμη και πριν να γίνουν ορατά τα συμπτώματα.

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενήμεροι, γιατί η ανίχνευση πρώιμων συμπτωμάτων μπορεί να προβλέψει ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι οι γυναίκες να φροντίζουν το σώμα τους, το οποίο μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα από το αντρικό.

Σημάδι # 1: Δυσκολία στην αναπνοή

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε ν’ αναπνεύσουμε μετά την άσκηση. Αν με το που σηκωθείτε από το κρεβάτι δυσκολεύεστε ν’ αναπνεύσετε, τότε αυτό μπορεί να είναι μια σοβαρή ένδειξη αναπνευστικών προβλημάτων Η δύσπνοια είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα.

Σημάδι# 2: Αίσθημα κόπωσης

Η μεγάλη κούραση είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών ασθενειών, όπως η γρίπη. Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και δεν ξεκουράζεστε καλά τα βράδια, θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Σημάδι # 3: Συνεχής βήχας

Αν έχετε επίμονο βήχα που όχι μόνο δεν φεύγει αλλά φαίνεται να χειροτερεύει, ήρθε η ώρα να πάτε για ένα τσεκάπ. Ο βήχας είναι η φυσική αντίδραση του σώματός μας σε έναν ερεθισμό στο αναπνευστικό μας σύστημα, αλλά επιμένει, σημαίνει ότι επιμένει κι ο ερεθισμός ή η αιτία που τον προκάλεσε. Ο επίμονος βήχας είναι ένα σημαντικό σημάδι έγκαιρης προειδοποίησης του καρκίνου του πνεύμονα, και μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα και να αναζητήσετε γρήγορα θεραπεία.

Σημάδι # 4: Πόνος στους ώμους και στην πλάτη

Δεν θα σκεφτόσασταν ότι ο πόνος στην πλάτη σας θα συνδέονταν με τους πνεύμονές σας, αλλά για τις γυναίκες, οι απότομοι πόνοι και οι πόνοι στους ώμους μπορεί να δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε μια μορφή καρκίνου του πνεύμονα που ονομάζεται αδενοκαρκίνωμα. Οι όγκοι από αυτή τη μορφή καρκίνου αυξάνονται στα εξωτερικά στρώματα των πνευμόνων, έτσι μπορεί να ασκούν πίεση στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη.

Σημάδι #5: Βραχνή φωνή

Συνήθως συνδέουμε μια βραχνή φωνή με το κάπνισμα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ξαφνική βραχνάδα στη φωνή μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της εξάπλωσης του καρκίνου. Ο καρκίνος στην αναπνευστική οδό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή στις φωνητικές χορδές, και να κάνει τη φωνή μας βραχνή ή τραχιά. Αν η βραχνάδα στο λαιμό επιμένει για τρεις ή περισσότερες εβδομάδες, ήρθε η ώρα να ελέγξετε το λαιμό και τους πνεύμονες σας.

Σημάδι # 6: Απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι από μας δυσκολευόμαστε να χάσουμε έστω και αυτά τα 2-3 κιλά που μας βασανίζουν. Αν ξαφνικά διαπιστώσετε ότι χάνετε βάρος χωρίς προσπάθεια, και ειδικά αν χάνετε γρήγορα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ανησυχίας.

Σημάδι # 7: Δυσκολία στην κατάποση

Εάν αντιμετωπίζετε οίδημα και φλεγμονή στο αναπνευστικό σας σύστημα, μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι είναι δυσκολεύεστε να καταπιείτε. Ένας μικρός πόνος δεν είναι τίποτα να ανησυχητικό, αλλά εάν δυσκολεύεστε να καταπιείτε το φαγητό ή ακόμα και το νερό, μπορεί να χρειαστεί να εξετάσετε τι έχει προκαλέσει πρήξιμο στο λαιμό σας.

Σημάδι# 8: Πόνος στο στήθος

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, τα αδενοκαρκινώματα έχουν μερικές φορές ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα από άλλες μορφές καρκίνου του πνεύμονα. Μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στήθος με τον ίδιο τρόπο που προκαλούν πόνο στην πλάτη. Εάν παρουσιάζετε επίμονο πόνο σε ένα σημείο στην πλάτη σας, ίσως ήρθε η ώρα για μια δεύτερη γνώμη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share