Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πονάτε στα γόνατα και θέλετε να ανακουφιστείτε; Δείτε ποιο φρούτο κάνει αυτή τη δουλειά!

Οι πόνοι στα γόνατα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα...

23 Ιανουαρίου 2019 15:47
Πονάτε στα γόνατα και θέλετε να ανακουφιστείτε; Δείτε ποιο φρούτο κάνει αυτή τη δουλειά!

Διαβάστε ποιο είναι το φρούτο που σας βοηθάει να ανακουφιστείτε από τους πόνους στα γόνατα…

Οι πόνοι στα γόνατα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην παρουσία οστεοαρθρίτιδας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από φθορά των χόνδρων μεταξύ των αρθρώσεων.

Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 45 ετών, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν οστεοαρθρίτιδα σε σχέση με τους άνδρες.

Διατροφικά στοιχεία έχουν κατά καιρούς με την αντιμετώπιση της. Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, έρχεται να συσχετίσει την τακτική κατανάλωση σταφυλιών με ανακούφιση από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος και βελτίωση της ελαστικότητας των αρθρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλιάνα Παπαγεωργίου-Κωνσταντίνος Αργυρός: Θα εμφανιστούν μαζί στην τηλεόραση!
Η εν λόγω κλινική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και στα πλαίσια αυτής εβδομήντα δύο άνδρες και γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία δόθηκαν να καταναλώνουν καθημερινά σταφύλια, τα οποία αποξηράθηκαν και συμπυκνώθηκαν σε μορφή σκόνης, ενώ στην άλλη δόθηκε μια σκόνη placebo.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά μια «δίαιτα σταφυλιών», είχαν σημαντική μείωση του πόνου. Η ευεργετική αυτή επίδραση ήταν πιο έντονη στις γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα - Τουρκία: Ανακοινώθηκαν οι 6 γυναίκες της ελληνικής ομάδας!

Οι ερευνητές αποδίδουν την προστατευτική αυτή δράση στις πολυφαινόλες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται να μειώνουν δείκτες φλεγμονής και να προστατεύουν τα κύτταρα των χόνδρων.

Ωστόσο, όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να εντοπιστεί ο ακριβής μηχανισμός δράσης και να επιβεβαιωθεί η προστατευτική δράση των σταφυλιών έναντι του πόνου της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share