Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το φυσικό στοματικό διάλυμα που θα σας αφαιρέσει την πλάκα από τα δόντια μέσα σε ένα λεπτό!

Τέλος στον εφιάλτη!

16 Ιανουαρίου 2019 14:49
Το φυσικό στοματικό διάλυμα που θα σας αφαιρέσει την πλάκα από τα δόντια μέσα σε ένα λεπτό!

Το στοματικό διάλυμα είναι ο καλύτερος τρόπος για την απομάκρυνση της πέτρας αν το συνδυάσετε πάντα όπως είναι φυσικό ,με το βούρτσισμα των δοντιών, δεδομένου ότι μειώνει την παρουσία της πλάκας, και βοηθά στην αφαίρεση των βακτηρίων που διέφυγαν από το οδοντικό νήμα.

Το στοματικό διάλυμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της όλης διαδικασίας της υγιεινής των δοντιών, καθώς είναι αυτό που ολοκληρώνει την εξάλειψη όλων των βακτηρίων και των μικροβίων που αφαιρέθηκαν από το βούρτσισμα, εκτός του ότι είναι η τελευταία πινελιά που θα σας δώσει μια φρέσκια και ευχάριστη ανάσα.

Η στοματική φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Όπως είναι και η διατροφή για την υγεία μας . Ο καθαρισμός του στόματος με στοματικό διάλυμα είναι από τους πιο σημαντικούς τρόπους για την απομάκρυνση πέτρας και για μια καλή στοματική υγιεινή . Και προσθέτουμε τα πλεονεκτήματα αν το κάνουμε μόνοι μας.

Δείτε ποια είναι τα πλεονεκτήματα αν φτιάξετε μόνοι σας το στοματικό διάλυμα.

1.) Μπορείτε μόνοι σας να ελέγξετε τα συστατικά που θα περιέχει: η δημιουργία του δικού σας στοματικού διαλύματος σας κάνει να ξέρετε και τι βάζετε στο στόμα σας.

2.) Είναι ανέξοδο: μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς να σπαταλήσετε σχεδόν καθόλου χρήματα, και θα έχετε άριστα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίθανη δίαιτα που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά!

Δεν κρύβει χημικά: Τα εμπορικά στοματικά διαλύματα κρύβουν συντηρητικά, χρωστικές ουσίες, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αρωματικές ουσίες και ένα πλήθος χημικών ουσιών που είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Να θυμάστε ότι για να διατηρησετε μια σωστή στοματική υγιεινή , θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα με μια πάστα καλής ποιότητας.

Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό στοματικό διάλυμα;

Το στοματικό διάλυμα για να αφαιρέσετε την πέτρα από τα δόντια σας, βασίζεται στη μαγειρική σόδα. Η σόδα είναι γνωστή ως ένα από τα καλύτερα καθαριστικά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες εφαρμογές , συμπεριλαμβανομένης της στοματικής υγιεινής . Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιείται απευθείας στο βούρτσισμα των δοντιών, λόγω των ικανοτήτων της λεύκανσης και της απομάκρυνσης των λεκέδων, καθώς και τη δράση της ως βακτηριοκτόνου που εξαλείφει τα μικρόβια που προκαλούν τις κοιλότητες και τη κακή αναπνοή.

Συστατικά:

-1 Κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
-½ κύπελλο υπεροξείδιο του υδρογόνου
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-½ φλιτζάνι ζεστό νερό
-1 φλιτζάνι κρύο νερό

Υλικά:

-οδοντόβουρτσα
-ένα δοχείο
-οδοντογλυφίδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Έκλειψη Σελήνης στις 21 Ιανουαρίου στο Λέοντα! - Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη!

Επεξεργασία:

Ανακατέψτε τη σόδα με το αλάτι. Στη συνέχεια, βρέξτε την οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό και απλώστε το παραπάνω μείγμα. Τρίψτε πολύ καλά τα δόντια σας με αυτό και στη συνέχεια απομακρύντε την οδοντόβουρτσα από το στόμα σας.
Επαναλάβετε την διαδικασία για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου με το ζεστό νερό και ξεπλύνετε με αυτό στόμα σας για ένα λεπτό, και στη συνέχεια απομακρύντε το από αυτό.

Αφαιρέστε τη πέτρα ανάμεσα από τα δόντια με μια οδοντογλυφίδα και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι δύο φορές την εβδομάδα ενώ θα συνεχίζετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, όπως συνήθως.

Προειδοποίηση: Ποτέ μην καταπιείτε το στοματικό διάλυμα (ούτε το φυσικό ούτε το εμπορικό) καθώς ορισμένα συστατικά μπορεί να είναι επιβλαβή σε περίπτωση κατάποσης.

Να θυμάστε ότι για να διατηρησετε μια σωστή στοματική υγιεινή, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα με μια πάστα καλής ποιότητας. Επιπλέον, ένα γεγονός που πρέπει να θυμάστε, είναι οτι τα πικάντικα τρόφιμα διεγείρουν τους σιελογόνους αδένες και το σάλιο είναι αυτό που βοηθά να αποστειρώνουμε το στόμα μας με φυσικό τρόπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share