Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Αυτά είναι τα σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα

Τι πρέπει να προσέξετε;

10 Ιανουαρίου 2019 16:21
Αυτά είναι τα σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα

Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός σκληρού και δύσκολου χειμώνα και τα πρώτα συμπτώματα από κρυολογήματα και ιώσεις αρχίζουν έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Το σύνηθες ερώτημα για όλους μας πάντα είναι αν τα συμπτώματα που έχετε προέρχονται από κρυολόγημα ή από ίωση, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να τα διαχωρίσετε. Αυτά είναι λοιπόν τα σημάδια, όπως τα περιγράφει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπερός γάμος για τον Λευτέρη Πετρούνια!

Πυρετός Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Ο υψηλός πυρετός (πάνω από 38°C) μπορεί να διαρκέσει 3-4 ημέρες. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Το κρυολόγημα συνοδεύεται σε μερικές μόνο περιπτώσεις από πυρετό και αυτός είναι χαμηλός (δέκατα). Πονοκέφαλος Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να είναι ιδιαίτερα οξύς. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Καταρροή Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Πόνοι στο σώμα Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος;

Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε είναι ήπιοι πόνοι. Κόπωση/Αδυναμία Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Φτέρνισμα Σύμπτωμα ίωσης; Μόνο περιστασιακά/σπάνια. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Πονόλαιμος Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Βήχας Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ έντονος και προκαλούνται πληγές στο εσωτερικό του φάρυγγα. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε δεν είναι πολύ έντονος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Νικολούλη: Ανακοίνωσε την μεγάλη απόφαση!

Προσοχή! Αν και τα περισσότερα κρυολογήματα και ιώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φάρμακα, εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, βαριάς μορφής εμετό, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και εκδηλώσετε πολύ υψηλό πυρετό που διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share