Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα νικήσετε το hangover χωρίς καφέ!

Δώστε προσοχή!

24 Δεκεμβρίου 2018 16:25
Πώς θα νικήσετε το hangover χωρίς καφέ!

Η περίοδος των γιορτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πλούσια οικογενειακά τραπέζια, τις εξόδους και τη διασκέδαση. Πολύ φαγητό και πολύ αλκοόλ, πάντα με προσοχή βέβαια, με αποτέλεσμα την άλλη μέρα να προσπαθούμε να συνέλθουμε από το hangover και τις κραιπάλες της προηγούμενης νύχτας.

Υπάρχουν πολλά "γιατροσόφια" για να αντιμετωπίσουμε το hangover, αλλά δεν σημαίνει πως όσα έχουμε ακούσει από τους φίλους μας είναι σωστά. Θα πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας, ώστε να καταναλώσουμε τροφές που θα μας βοηθήσουν και να αποφύγουμε συστατικά που θα μας κάνουν χειρότερα.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Γιάννης Χρύσου, εξηγεί πότε είναι απειλητικό το αλκοόλ στην υγεία μας, τα συμπτώματα που προκαλεί το hangover αλλά και μεθόδους πρόληψής του.

Μύθος ή αλήθεια ότι πίνοντας το ίδιο ποτό περιορίζουμε το χανγκόβερ; Επίσης, πρέπει να πίνουμε σκέτο καφέ για την αντιμετώπισή του;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για τον Χρήστο Βασιλόπουλο: Η απώλεια, η μητέρα και ο καρκίνος!

Οι απαντήσεις, η πρόληψη και οι λύσεις, παρακάτω.

Σημασία έχει ο ρυθμός που καταναλώνουμε, με ιδανική συχνότητα τα 40 λεπτά με μία ώρα. Κλειδί, να μην επιταχύνουμε την κατανάλωση, όταν χαλαρώσουμε, καθώς ο μέσος οργανισμός μεταβολίζει ένα ποτό ανά ώρα. Όσο για το ανθρακικό; Το διοξείδιο συντελεί στο να μεθύσουμε γρηγορότερα.

Τι βοηθάει; Κάτι λιπαρό ναι, αλλά όχι δύσπεπτο. Το λάδι για παράδειγμα βοηθάει. Οπωσδήποτε να έχουμε φάει πριν, ή παράλληλα με το ποτό. Το "βρώμικο" δεν συστήνεται, αλλά ένα τοστ, κάτι ελαφρύ δηλαδή.

Φυσικός τρόπος:

Και διατροφικά, τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα καλό πρωινό, αυγό βραστό, χυμό, ψωμί με μέλι, μπανάνες ή ακτινίδιο, προϊόντα με κάλλιο, αλλά όχι με τηγανητά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό παρασκήνιο για το διαζύγιο Κοσιώνη - Μπακογιάννη: Το τρίτο πρόσωπο και η μισή εβδομάδα στο Καρπενήσι!

Το παυσίπονο δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να βοηθήσει κάποιο ισοτονικό ποτό. Δηλαδή:

Ένα ποτήρι νερό, στημένο λεμόνι, δύο κουτάλια ζάχαρη και ένα κουτάλι αλάτι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share