Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

9 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με το αδυνάτισμα και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά

Ποια είναι αυτά;

26 Νοεμβρίου 2018 13:35
9 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με το αδυνάτισμα και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά

Όταν κάνετε τακτικά γυμναστική αλλά δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε μάλλον αξίζει να σκεφτείτε τι δεν κάνετε σωστά. Συνήθως, η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά και μερικές φορές η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε 9 κλασσικά λάθη που πολλοί κάνουν με αποτέλεσμα να μην έχουν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκότωσε και τεμάχισε σε 16 κομμάτια την 18χρονη Ζωή Γερμανή! Αργότερα την πέταξε στα σκουπίδια!

9. Αερόβια άσκηση για πολύ ώρα

Πολλοί πιστεύουν πως η αερόβια άσκηση κάνει καλό στην καρδιά. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα όριά μας. Εάν κάνετε υπερβολές, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα. Δεν θέλει να το παρακάνετε.

8. Διατροφή με λίγες θερμίδες

Ενώ δεν είναι κακό να ελέγχουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε, όταν γυμναζόμαστε το σώμα μας χρειάζεται τις σωστές ποσότητες λίπους, πρωτεΐνης και υδατανθράκων.

7. Αναψυκτικά με ηλεκτρολύτες

Μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο σώμα, ειδικά αν καταναλωθούν κατά την διάρκεια ή μετά την γυμναστική. Αυτό ισχύει γιατί περιέχουν πολύ ζάχαρη.

6. Το να μην πίνετε νερό ενώ γυμνάζεστε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωσηφίνα Τζουγανάκη: Ποιο είναι το κορίτσι του "Τροχού της τύχης";

Το σώμα χάνει πολλά υγρά. Είναι λάθος να το καταπονείτε χωρίς να του δίνετε νερό.

5. Το να τρώτε περισσότερο

Είναι σημαντικό να προσέχετε και την διατροφή σας για να διατηρήσετε το βάρος σας ή να το μειώσετε. Να θυμάστε πως καταναλώνουμε περίπου 500 θερμίδες στο γυμναστήριο σε μία ώρα.

4. Το να γυμναζόμαστε με γεμάτο στομάχι

Είναι πιθανό να μην καταφέρετε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα λόγω της κούρασης. Η καλύτερη επιλογή είναι να τρώτε 2 ώρες πριν το γυμναστήριο.

3. Σάουνα ή μπάνιο μετά την γυμναστική

Μετά από έντονη γυμναστική, μην μπείτε αμέσως για μπάνιο ή σάουνα. Επειδή χάνουμε πολλά υγρά, αυξάνεται η πίεση. Έτσι, αν μπείτε αμέσως για σάουνα, είναι πιθανό να νιώθετε δυσφορία ή και να λιποθυμήσετε. Αντιθέτως, πιείτε λίγο νερό και μπείτε πρώτα για ένα ντους.

2. Το να μην κάνετε αποθεραπεία

Μην ξεχνάτε να κάνετε διατάσεις μετά από έντονη γυμναστική. Θα μειώσει τον πόνο στους μυς και θα νιώθετε πολύ καλύτερα.

1. Καθημερινή άσκηση

Το να γυμναζόμαστε τακτικά δεν σημαίνει καθημερινά. Εάν γυμνάζεστε υπερβολικά, θα νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι. Επίσης, το σώμα θα αρχίσει να παράγει κορτιζόλη και αυτό θα προκαλέσει αύξηση του βάρους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share