Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Το πίνουμε καθημερινά αλλά δεν ξέρουμε ότι προκαλεί καρκίνο του μαστού!

Εσύ το γνώριζες;

10 Νοεμβρίου 2018 10:16
Μεγάλη προσοχή: Το πίνουμε καθημερινά αλλά δεν ξέρουμε ότι προκαλεί καρκίνο του μαστού!

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίνουν 3 φλιτζάνια γάλα την ημέρα, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με εκείνους που πίνουν μόνο μισό φλιτζάνι ή λιγότερο.

Σίγουρα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι ο καρκίνος του μαστού αυξάνεται συνεχώς, έτσι ώστε να φαίνεται ότι το γάλα είναι υπεύθυνο για τον αυξημένο κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φως στο Τούνελ: Ο στυγερός δολοφόνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ πατέρα και γιο! - Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα που πάγωσε την Ελλάδα!

Προηγουμένως πίστευαν ότι το γάλα επιταχύνει την ανάπτυξη του καρκίνου που υπάρχει ήδη, αλλά τώρα οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να είναι ο λόγος για την αύξηση σε ασθενείς με καρκίνο σε μία ευρύτερη κλίμακα.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς προέρχονται από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Αμερική.

Όλες αυτές οι χώρες είναι οι πρώτες σε κατανάλωση γάλακτος. Η νορβηγική μελέτη αποκαλύπτει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι εξαιρετικά σπάνιος, και ότι δεν υπάρχει σε πολιτισμούς όπου η κατανάλωση γάλακτος είναι πολύ μικρή.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι ορμόνες και οι αυξητικοί παράγοντες στο γάλα έχουν δυνατότητα καρκινογένεσης, αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε συνθετικά συμπληρώματα βιταμίνης D, τα οποία συχνά εμπλουτίζονται με γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τραγωδία στην Αχαΐα: 25χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας σε χαράδρα!

Πιστεύεται ότι εκείνοι που υποφέρουν από καρκίνο του μαστού καταναλώνουν διπλάσια συνθετική βιταμίνη D, σε αντίθεση με τους άλλους. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πρέπει να έχουμε κατά νου. Ο αριθμός των περιπτώσεων έχει αυξηθεί παράλληλα με την κατανάλωση ζύμης, ζάχαρης και ορισμένων τύπων κρέατος (ειδικά χοιρινού ), και τη μείωση της κατανάλωσης ωμών λαχανικών και ψαριών.

Από την άλλη πλευρά, οι στηθόδεσμοι, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι πάρα πολύ σφικτοί, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share