Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φάε τη σοκολάτα με αυτό το ρόφημα και θα ζήσεις περισσότερο!

Ποιο είναι αυτό;

7 Νοεμβρίου 2018 10:20
Φάε τη σοκολάτα με αυτό το ρόφημα και θα ζήσεις περισσότερο!

Γνωρίζεις ήδη ότι η σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και τη μνήμη και την αγαπάς λίγο παραπάνω. Μια νέα έρευνα σου λέει με τι να συνδυάσεις τη σοκολάτα αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο.

Με τι να συνδυάσεις τη σοκολάτα; Τη σοκολάτα θέλεις να την απολαμβάνεις «μόνη» της, σκέτη. Αν ανήκεις σε αυτήν την ομάδα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Γιατί αν φας σοκολάτα σε συνδυασμό με καφέ ή τσάι, τότε θα ζήσεις περισσότερο. Αυτό αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Toν βίασαν στον στρατό και δεν τιμωρήθηκε κανείς": Σοκάρει η αδελφή του αυτόχειρα στην Θεσσαλονίκη!

Για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη, πρέπει να τα συνδυάζεις με συμπληρώματα ψευδαργύρου, τα οποία ενεργοποιούν από κοινού μια ένωση που επιβραδύνει τη γήρανση!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το University of Erlangen στο Nuremberg και το Auburn University στην Alabama, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σου προσθέσει μερικά χρονάκια ζωής παραπάνω, προστατεύοντας σε από το «οξειδωτικό στρες», το οποίο δεν σε οδηγεί απλώς στη γήρανση αλλά και σε άλλες ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος.

Οι επιστήμονες έκαναν δύο πειράματα στα εργαστήρια, ώστε να αναλύσουν τις επιπτώσεις του ψευδαργύρου στον άνθρωπο. Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται στον καφέ και στο τσάι βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια και ιούς.

Οι πολυφαινόλες δεν μπορούν να διασπάσουν από μόνες τους το οξειδωτικό στρες, αλλά σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο, δημιουργούν ένα ένζυμο που λέγεται «mega complex» και είναι ικανό να προστατεύει το σώμα από το επιβλαβές αέριο που προκύπτει ως παραπροϊόν των κυττάρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους "έφαγε" όλους ο Γιώργος Παπαδάκης!

Ο ψευδάργυρος είναι αποτελεσματικός επειδή είναι λιγότερο τοξικός από άλλα μέταλλα-γεγονός που οδηγεί τους ερευνητές στην υπόθεση πως μπορεί μελλοντικά να προστεθεί σε τρόφιμα για να ενισχύσει την υγεία των καταναλωτών.

Πάντως οι ερευνητές κατέληξαν με τι πρέπει να συνδυάζεις τη σοκολάτα για να επιβραδύνεις τα γηρατειά κι εμάς αυτή η έρευνα μας αρέσει!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share