Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στο σώμα μας 24 ώρες μετά την κατανάλωση μπίρας;

Το γνωρίζατε;

15 Οκτωβρίου 2018 19:06
Τι συμβαίνει στο σώμα μας 24 ώρες μετά την κατανάλωση μπίρας;
Τι θέλει ο άνθρωπος στις διακοπές του; Μια ωραία παραλία, μια καλή ομπρέλα να τον προστατεύει από τον ήλιο, ένα ωραίο βιβλίο και μια λαχταριστή, παγωμένη μπίρα για να του κρατά παρέα. Η μπίρα είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού, είτε είμαστε στη θάλασσα, είτε στην ταβέρνα, είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.

Έχετε σκεφτεί, όμως, τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που πίνουμε μια μπίρα; Για την ακρίβεια, τι συμβαίνει αμέσως μετά αφού την καταναλώσουμε;

Οι άνθρωποι στο alcoholgifts.co.uk αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίδραση που έχει στο σώμα μας η μπίρα και αυτά που ανακάλυψαν δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστα. Σύμφωνα με το infographic που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπίρας το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.
Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό μας το συντομότερο δυνατό. Καλό είναι να γνωρίζετε, επίσης, πως το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπίρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα μας βρίσκονται στα ύψη. Δείτε αναλυτικά το infographic παρακάτω.
alcoholgifts co uk
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share