Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

11 tips για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου!

Θα σε βοηθήσουν να είσαι αδύνατη και υγιής!

26 Σεπτεμβρίου 2018 16:20
11 tips για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου!

Για να χάσεις τα παραπανίσια κιλά που σε ταλαιπωρούν μήνες τώρα -και που πιθανόν να αυξήθηκαν στις διακοπές- πρέπει να “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου.

Πώς θα το πετύχεις; Υιοθετώντας 11 απλές και υγιεινές συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να είσαι αδύνατη και υγιής.

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου
Το σώμα έχει την τάση να “θυμάται” κάθε πότε τρως, έτσι χρησιμοποιεί μεγαλύτερη ενέργεια περίπου εκείνη την ώρα, γνωρίζοντας ότι θα την ανακτήσει άμεσα. Ωστόσο, αν δεν έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα στα γεύματα σου, το σώμα αποθηκεύει ενέργεια αντί να τη χρησιμοποιεί, γιατί απλά δεν ξέρει πότε θα την αναπληρώσει. Προγραμματίζοντας τα γεύματα σου ανά 3-4 ώρες βοηθάς το σώμα σου να χρησιμοποιεί όλη την ενέργεια του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος για το Τατουάζ στην τηλεθέαση: Το νέο πρόγραμμα που το... ξεφτίλισε!

Πίνε περισσότερα υγρά
Η επαρκής πρόσληψη υγρών συμβάλλει στον καλό μεταβολισμό. Όταν το σώμα σου στερείται το νερό ξέρεις τι συμβαίνει; Καις λιγότερες θερμίδες! Επίσης, το συκώτι επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των αποθεμάτων νερού και δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καύση λίπους. Αν δεν είσαι και πολύ φίλος του νερού, δες ΕΔΩ super προτάσεις για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον!

Τα γαλακτοκομικά είναι ο φίλοι σου
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καύση λίπους και το “χτίσιμο” των μυών. Για παράδειγμα, το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και όσο περισσότερο περιέχεται στα λιπαρά κύτταρα, τόσο περισσότερο λίπος πρόκειται να κάψεις.

Να γυμνάζεσαι
Οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας, είτε πρόκειται για τρέξιμο, περπάτημα και χορό είτε για γυμναστήριο και ομαδικά προγράμματα, όλα συμβάλλουν στο να έχεις ταχύτερο μεταβολικό ρυθμό. Βέβαια, οι ασκήσεις στο γυμναστήριο είναι ό,τι καλύτερο, μιας και ενισχύουν το μυϊκό ιστό, με τους μύες να καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν ξεκουράζεσαι. Γι ‘αυτό ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου είναι να κάνεις συχνά ασκήσεις που απαιτούν αντοχή.

Ξύπνα νωρίς
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο το φως του ήλιου επηρεάζει το μεταβολισμό σου. Ο πρωινός ήλιος βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τις βιολογικές διεργασίες που εξαρτώνται από την εναλλαγή ημέρας και νύχτας, οι οποίες, με τη σειρά τους, είναι ζωτικής σημασίας για την κατανάλωση ενέργειας.

Μην κόβεις τελείως τους υδατάνθρακες
Ναι, παραλείποντας τους υδατάνθρακες θα χάσεις γρήγορα βάρος, αλλά αυτό θα οφείλεται στην απώλεια υγρών και όχι λίπους. Σημείωσε, μάλιστα, ότι για να συνθέτει ο οργανισμός σου σεροτονίνη (την ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης) θα πρέπει να καταναλώνεις επαρκή ποσότητα υδατανθράκων. Επιπλέον, η έλλειψη τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και αυτό είναι αγχωτικό για το σώμα. Δεν πρέπει λοιπόν, να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με δίαιτες που απαγορεύουν τους υδατάνθρακες.

Μην τσιμπολογάς
Αν τρελαίνεσαι για τσιπς, σάντουιτς, γλυκά και λοιπούς μικρούς πειρασμούς, θα πρέπει να ξέρεις ότι η συχνή κατανάλωση τους επιβραδύνει το μεταβολισμό σου. Η ενέργεια που παίρνουμε από τις τροφές συνήθως διαρκεί για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια, το σώμα σου αρχίζει να καταναλώνει ενέργεια καίγοντας το δικό του λίπος. Ωστόσο, το συνεχές τσιμπολόγημα αποτρέπει την καύση του σωματικού λίπους και κάπως έτσι παίρνεις κιλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστρολογικές προβλέψεις (26/09) από την Λίτσα Πατέρα: Δύσκολες ώρες για 3 ζώδια!

Χρησιμοποίησε ιωδιούχο αλάτι
Η έλλειψη ιωδίου επηρεάζει αρνητικά θυρεοειδή, ο οποίος, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά το μεταβολισμό.

Προτίμησε τις οργανικές τροφές
Οι μη οργανικές τροφές περιέχουν πρόσθετα, γίνονται από ζώα μεγαλωμένα με ορμόνες και φυτά που καλλιεργούνται με συνθετικά λιπασμάτων και φυτοφάρμακα. Και όσο κι αν δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό, έτσι φτιάχνονται πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε, γι αυτό καλό είναι να επιλέγεις με σύνεση τι βάζεις στο πιάτο σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια απώλεια για την χώρα: Νεκρός ο Ηλίας Τριανταφύλλου!

Κράτα ψηλά τα επίπεδα σιδήρου σου
Η έλλειψη σιδήρου επηρεάζει αρνητικά τους μύες, υπονομεύοντας γενικά την υγεία. Αν σου λείπει σίδηρος βάλε στο πιάτο περισσότερο κρέας, ψάρια και μήλα.

Σταμάτα να αγχώνεσαι
Τα περισσότερα προβλήματα του μεταβολισμού έχουν να κάνουν με την αδυναμία μας να αντιμετωπίζουμε το άγχος. Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο θυρεοειδής επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας, οδηγώντας μας σε αύξηση του βάρους.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share