Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εσύ το ήξερες; - Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο καθημερινά!

Μήπως να το ξανασκεφτείς;

17 Σεπτεμβρίου 2018 09:05
Εσύ το ήξερες; - Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο καθημερινά!

Αν κάνετε μπάνιο καθημερινά ίσως πρέπει να αλλάξετε συνήθειες, καθώς η γιατρός Elaine Larson από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια επισημαίνει πως δεν κάνει καλό στον οργανισμό.

Ο λόγος; Όπως αναφέρει η Daily Mail, το καθημερινό μπάνιο μειώνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας προκαλώντας ξηροδερμία, που επιτρέπει στα βακτήρια να εισχωρήσουν στο δέρμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες κάποιας μόλυνσης.

Από την πλευρά του ο Dr C Brandon Mitchell, βοηθός καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο, George Washington, επισημαίνει ότι το συχνό μπάνιο απομακρύνει από την επιδερμίδα τα φυσικά έλαια, γεγονός που μπορεί να διαταράξει τα καλά βακτήρια που δρουν βοηθητικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για τον Κώστα Καραμανλή!

Σύμφωνα με τον Mitchell το μπάνιο μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό και δεν χρειάζεται κανείς να το κάνει καθημερινά. Αν ωστόσο επιμένει κανείς να ακολουθεί αυτή τη συνήθεια, ας το κάνει μόνο αν αισθάνεται πως το δέρμα του ενυδατώνεται αρκετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος Ρέμου - Μπόσνιακ: Τι εξόργισε το νεόνυμφο ζευγάρι; Έξαλλος ο Αντώνης!

Προτείνει δε να μην χρησιμοποιεί κανείς σαπούνι σε όλα τα σημεία του σώματος αλλά μόνο στις μασχάλες, τα πέλματα και στις υπόλοιπες πτυχώσεις του σώματος.

Εκείνο που θα πρέπει να ενδιαφέρει κάποιον επισημαίνει ο Mitchell είναι να πλένει συχνά τα χέρια του αλλά και τα ρούχα του – τα οποία συγκεντρώνουν πολλά νεκρά κύτταρα – για να μειώσει το ρίσκο των ασθενειών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share