Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκέφτεσαι να γίνεις χορτοφάγος; - 6 καλοί λόγοι για να κόψεις το κρέας!

Ή τουλάχιστον να το μειώσεις σημαντικά!

12 Σεπτεμβρίου 2018 13:10
Σκέφτεσαι να γίνεις χορτοφάγος; - 6 καλοί λόγοι για να κόψεις το κρέας!

Όλοι μας μεγαλώσαμε με τις παραινέσεις των μαμάδων μας να τρώμε κρέας τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ και τα περισσότερα από τα πλέον υγιεινά διατροφικά πρότυπα, όπως π.χ. η Μεσογειακή Διατροφή, δεν το αποκλείουν.

Ωστόσο υπάρχουν μερικοί λόγοι που μας κάνουν να σκεφτόμαστε σοβαρά να το κόψουμε τελείως ή τουλάχιστον να το μειώσουμε σημαντικά.

1. Το καλό των ίδιων των ζώων
Η ηθική μεταχείριση των ζώων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους κάποιοι αποφασίζουν να μειώσουν ή να σταματήσουν να τρώνε κρέας. Οι κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων στις φάρμες όπως και η κακομεταχείριση τους άλλωστε, έχει καταγραφεί σε φιλμς, όπως το Cowspiracy.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: Η επίσημη ανακοίνωση της Μαρίας Μπακοδήμου! Πότε κάνει πρεμιέρα; (video)

2. Για λόγους υγείας
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν ότι η υπερβολική κατανάλωση κρέατος κάνει κακό στην υγεία. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι τρώνε κρέας είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις.

3. Δεν θα επηρεάσει αρνητικά το βάρος σου
Μπορεί οι περισσότερες δίαιτες να περιέχουν και κρέας, ωστόσο πρωτεΐνες μπορείς να λάβεις και από άλλα τρόφιμα, ενώ μια χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική.

4. Το να είσαι vegetarian ή vegan είναι τάση
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι vegetarian και vegan επιλογές -που πλασάρονται και ως τέτοιες- στα μενού των εστιατορίων και την ίδια στιγμή, ανοίγουν πολλά εστιατόρια και delicatessens με αποκλειστικά χορτοφαγικές επιλογές. Μάλιστα, οι προτάσεις τους είναι τόσο δελεαστικές, ώστε αν ξεκινήσεις να τρως αποκλειστικά τέτοια τρόφιμα (από φυτικό γάλα μέχρι vegan μουσακά) για ένα διάστημα, μετά δύσκολα επιστρέφεις στις κρεατοφαγικές επιλογές.

5. Οι υγιεινές συνταγές και τα healthy food blogs
Ανάλογη αύξηση έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια και τα sites και τα blogs με υγιεινές προτάσεις, πολλές από αυτές αποκλειστικά χορτοφαγικές, που έχουν χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες, αποδεικνύοντας ότι το να κόψεις το κρέας δεν σου στερεί ούτε γεύση από την καθημερινότητα σου, ούτε και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Για πολλές χορτοφαγικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Λιάγκας: Το υπέρογκο ποσό που παίρνει από τον ΑΝΤ1! Αποκαλυπτικό!

6. Γλιτώνεις λεφτά!
Την εποχή που ζούμε το να καταφέρνεις να κάνεις οικονομία είναι πολύ σημαντικό. Ένας τρόπος λοιπόν για να συνεχίσεις να τρέφεσαι σωστά αλλά με λιγότερα χρήματα είναι και σταματώντας να αγοράζεις κρέας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share