Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν θα πιστεύετε πια "βλαβερή" τροφή χαρίζει μακροζωία!

Νέα έρευνα έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη της...

4 Σεπτεμβρίου 2018 16:55
Δεν θα πιστεύετε πια

Διατροφολόγοι και ερευνητές μας είχαν στεναχωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βγάλουμε τα τυριά από τη διατροφή μας γιατί βλάπτουν την υγεία. Ωστόσο, νέα -πιο φιλική σε εμάς τους λάτρεις των τυριών- έρευνα, έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη τους, υποστηρίζοντας ότι χαρίζουν μακροζωία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά ενισχύουν και τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό τους. Ο λόγος για την σπερμιδίνη, η οποία έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μερομήνια 2018-2019: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα; Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;

Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης, έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%! Βέβαια, μένει να φανεί αν η επίδραση θα είναι ίδια και στον άνθρωπο, με τους επιστήμονες πάντως να τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγιας, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share