Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λύνεται απορία… χρόνων: Να γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν εσωτερικό αφαλό και άλλοι εξωτερικό!

Το γνωρίζατε;

12 Αυγούστου 2018 11:53
Λύνεται απορία… χρόνων: Να γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν εσωτερικό αφαλό και άλλοι εξωτερικό!

Η ιδέα και η εμφάνιση του αφαλού μπορεί να είναι παράξενη. Ένα μέρος αυτού του λόγου είναι επειδή είναι σε απομονωμένη θέση και όχι κάπου που μπορούμε εύκολα να δούμε. Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν παρατηρούμε τον δικό μας μπορεί να φαίνεται παράξενος.

Η ιδέα και η εμφάνιση του αφαλού μπορεί να είναι παράξενη. Ένα μέρος αυτού του λόγου είναι επειδή είναι σε απομονωμένη θέση και όχι κάπου που μπορούμε εύκολα να δούμε. Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν παρατηρούμε τον δικό μας μπορεί να φαίνεται παράξενος. Ένα επιπλέον θέμα, είναι πως δεν είναι ομαλός όπως το υπόλοιπο σώμα.


Και τότε προκύπτει το εξής ερώτημα που μπορεί να ρωτήσουν παιδιά του δημοτικού: είναι προς τα μέσα ή προς τα έξω;

Υπολογίζεται ότι το 90% όλων των ανθρώπων έχουν τον αφαλό προς τα μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι το 10% έχει το αντίθετο. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των ατόμων με τον αφαλό προς τα έξω είναι ακόμα πιο μικρός. Πως προκύπτει όμως κάτι τέτοιο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτο περιστατικό: Τον «πάρκαραν» μαζί με τα αυτοκίνητα! Η Οδύσσεια ενός ανθρώπου με αναπηρικό αμαξίδιο (Photo)

Λίγο μετά τη γέννησή μας, ο ομφάλιος λώρος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κόβεται.

Πολλοί άνθρωποι, πιστεύουν ότι ένας αφαλός που προεξέχει μπορεί να σχηματιστεί όταν ένας γιατρός κόβει τον ομφάλιο λώρο με συγκεκριμένο τρόπο ή σε μια ορισμένη απόσταση.

Επίσης, μπορεί να σχηματιστεί από ένα επιπλέον ουλώδη ιστό ή ομφαλοκήλη όταν οι μύες του στομάχου δεν συγχωνεύονται μαζί σωστά.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν διαφορές στην υγεία που προκαλούνται από έναν εξωτερικό ή εσωτερικό αφαλό. Αν αισθανθείτε πόνο στην περιοχή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα εγκλεισμού, όταν ένα κοιλιακό θέμα έχει κολλήσει στην κήλη οπότε φροντίστε να το ελέγξετε με τον γιατρό σας.

Περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τους «εξωτερικού» αφαλούς θα βρείτε παρακάτω.

Πως σχηματίζονται;

Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!


Οι «εξωτερικοί» αφαλοί σχηματίζονται όταν κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Συνήθως πρόκειται για έναν επιπλέον ουλώδη ιστό ή ομφαλοκήλη.

Mark Andersen

Οι «εξωτερικοί» είναι καθαρότεροι από τους «εσωτερικούς»

Ακόμη κι αν οι αφαλοί που βρίσκονται εσωτερικά, είναι πιο κοινοί, οι άνθρωποι που τους έχουν εξωτερικά εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χνούδι, βρωμιά και βακτηρίδια.

Colcci

Διάσημοι με εξωτερικό αφαλό

Το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ έχει τέτοιου είδους αφαλό και δεν φοβάται να τον δείξει.

Splash

Δεν θα ήταν ωραία αν μπορούσαμε να σταματήσουμε αυτό το διαχωρισμό; Μερικά παιδιά έχουν αναφέρει πως δέχονται πειράγματα για τον αφαλό στην κοιλιά τους.

Lindsay Brown

Θυμάστε την όμορφη κοπέλα από το τραγούδι Blurred Lines του Robin Thicke; Είναι η ηθοποιός και μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Emily Ratajkowski / Instagram

Η ηθοποιός Κέιτι Χολμς με την κόρη της Σούρι, επίσης έχειν εξωτερικό αφαλό. Έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές με μπικίνι και δείχνει φανταστική.

MavrixOnline

Ο Τζον Στάμος έχει επίσης παρόμοιο αφαλό. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην αγάπη του κόσμου.

Will Binns / Pacific Coast News

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και χορευτής Jason Derulo έχει «εξωτερικό» αφαλό. Εδώ τραγουδά στο KISS FM το τραγούδι Jingle Ball στο Ντάλας το 2013.

Επισκευή αφαλού ή ομφαλοκήλης

Μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν εξωτερικό αφαλό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν έχει σημασία πως θα προκύψει αλλά αν σας ενοχλεί πραγματικά, μπορείτε να κάνετε χειρουργική επέμβαση η οποία συνήθως διάρκεια 30 λεπτά. Ωστόσο, η αποδοχή είναι πολύ φθηνότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μάτι: 20 ημέρες μετά οι ιστορίες επιζώντων που θα σας συγκλονίσουν! (Photos)

NewsChannel 5 / YouTube

Γοητεία με εξωτερικό αφαλό

Μερικοί άνθρωποι έχουν φετίχ με τους αφαλούς και αυτό κάνει τους συγκεκριμένους ακόμη πιο ιδιαίτερους. Ξέρατε πως υπάρχει ένα τέχνασμα με λάστιχο για να κάνετε τον εσωτερικό σας αφαλό να δείχνει εξωτερικός;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share