Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Γιατί κάποιοι τραβάνε περισσότερο τα κουνούπια;

Είσαι κι εσύ μέσα σε αυτούς;

7 Αυγούστου 2018 13:19
Γιατί κάποιοι τραβάνε περισσότερο τα κουνούπια;

Είστε από τους άτυχους που λειτουργούν σαν μαγνήτες για τα κουνούπια, με αποτέλεσμα, π.χ. στο θερινό σινεμά αντί να βλέπετε την ταινία να... ξύνεστε με μανία; Αν ναι, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Και ναι, αυτό που ας έλεγε η γιαγιά σας ότι είστε γλυκοαίματος/η, εμπεριέχει μια δόση αλήθειας. Σύμφωνα με τον ιατρικό εντομολόγο και ειδικό στα κουνούπια στο University of Florida, dr Jonathan Day, "κάποιοι άνθρωποι παράγουν στο δέρμα τους μεγαλύτερες ποσότητες από συγκεκριμένες χημικές ουσίες, όπως το γαλακτικό οξύ, το ποίο προσελκύει τα κουνούπια".

Υπάρχουν επίσης έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο τα άτομα με ομάδα αίματος 0 σε σχέση με εκείνα που έχουν ομάδες αίματος Α και Β.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Άκη Σακελλαρίου!

Η οσμή του σώματος

Επιπλέον, η οσμή που αναδίδει το σώμα σας από το ζέστη και το διοξείδιο του άνθρακα από την αναπνοή σας μπορεί να σας θέσουν στο στόχαστρο των κουνουπιών. "Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές που θα τα κάνουν να διαλέξουν ποιον άνθρωπο ή ποιο ζώο θα στοχοποιήσουν για να τραφούν", εξηγεί ο dr Day.

Τα άτομα με αυξημένο μεταβολικό ρυθμό, όπως οι έγκυες, οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνθρωποι για παράδειγμα, παράγουν κατά κανόνα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2),με αποτέλεσμα να προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα κουνούπια χρησιμοποιούν το CO2 ως το πρωταρχικό τους μέσο για να εντοπίσουν τον στόχο τους. Ωστόσο, ακόμα και οι συνήθειές σας μπορούν να καθορίσουν αν θα σας τσιμπήσουν τα κουνούπια ή όχι. Η κατανάλωση αλκοόλ και η άσκηση, για παράδειγμα, αυξάνουν τον ρυθμό μεταβολισμού, άρα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπετε, μεγαλώνουν επομένως και τις πιθανότητες να σας επιλέξει ένα κουνούπι για το... γεύμα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο 17χρόνος που είχε εξαφανιστεί!

Ακόμη και το χρώμα των ρούχων που φοράτε μπορεί να παίξει ρόλο. Αν φοράτε μαύρα, κόκκινα ή μπλε ρούχα, είναι πιο πιθανό να σας πλησιάσουν τα κουνούπια, καθώς μπορούν να διακρίνουν τη σιλουέτα σας.

Πηγή: enikos.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share