Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας!

Υπάρχουν λόγοι και είναι σημαντικοί

6 Αυγούστου 2018 10:33
Γιατί ΔΕΝ πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας!

Ο καφές είναι το πρώτο και το πιο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Πίνουν σίγουρα έναν το πρωί και όσους αντέχει ο καθένας την υπόλοιπη ημέρα. Σχεδόν οι μισοί, προσθέτουν γάλα σε αυτόν.

Θεωρούν μάλλον πως δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στον καφέ και τον κάνει ελαφρύτερο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την ζάχαρη ή απλά προτιμούν τον καφέ με γεύση γάλακτος. Παρολ’ αυτά, σύμφωνα με έρευνες, το γάλα στον καφέ μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.

Τρεις σημαντικοί λόγοι για να το αποφύγετε:

Ασβέστιο

Το γάλα στον καφέ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα ενώ προκαλεί και την αποβολή του μέσω των ούρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοκτέιλ με αγγούρι: Το μυστικό για να χάσεις έως 5 κιλά σε 7 μέρες!

Καζεΐνη

Ο συνδυασμός της καζεΐνης (πρωτεΐνης του γάλακτος) και της καφεΐνης, προκαλούν θρόμβους στο στομάχι που δεν είναι εύκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές δεν γίνεται ελαφρύτερος, αλλά προκαλείται και δυσανεξία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 06 Αυγούστου;

Θερμίδες και λιπαρά

Όταν συνδυάζεται με γάλα, ο καφές περιέχει περισσότερα λιπαρά αλλά και περισσότερες θερμίδες, ενώ ο σκέτος δεν περιέχει καθόλου.




 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share