Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Είσαι σε δίαιτα; - Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις!

Τι απαγορεύεται στη δίαιτα;

5 Αυγούστου 2018 09:25
Είσαι σε δίαιτα; - Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις!

Νομίζεις ότι ξέρεις όλα όσα πρέπει για τις δίαιτες;

Κάνεις λάθος! Το Υouweekly.gr σου μαθείνει όλα όσα πρέπει αν αποφεύγεις να κάνεις όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά!

1.Ένα από τα κορυφαία don’ts μιας δίαιτας, είναι να τρώτε πάρα πολύ λίγες θερμίδες. Αν έχετε συνεχώς ένα αίσθημα αδυναμίας, αυτό είναι μια ένδειξη ό,τι δεν τρώτε αρκετά και ό,τι ο μεταβολισμός σας έχει επιβραδυνθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα καύσιμα, που χρειάζεστε. Επίσης, όταν «παθαίνετε» από την πείνα, δύο πράγματα συμβαίνουν: Πρώτον, το σώμα σας αποθηκεύει λίπος, και δεύτερον τα επίπεδα της ινσουλίνης σας ανεβαίνουν στα ύψη και στη συνέχεια πέφτουν απότομα, αφήνοντας σας αδύναμες και εξαντλημένες. Δεν ακούγεται και πολύ διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι; Για να αποφευχθεί λοιπόν, αυτή η τραγωδία, να είστε σίγουρες ό,τι τρώτε κάθε 3-4 ώρες, γιατί στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να χάσετε περισσότερο βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα με ισχυρούς βοριάδες σε Αττική και Αιγαίο!

2.Ένα άλλο λάθος που κάνετε κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, είναι ο φόβος σας για μερικές τροφές. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να σας οδηγήσει σε ανεπαρκή πρόσληψης θερμίδων, αλλά και σε μια στρεβλή νοοτροπία γύρω από τα τρόφιμα. Θυμηθείτε, τα τρόφιμα είναι το καύσιμο για το σώμα σας, που σας επιτρέπει να έχετε την ενέργεια για να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε. Φροντίστε το σώμα σας, τρέφοντας το σωστά και όχι στερώντας του φαγητό, από φόβο

3.Μήπως πίνετε περισσότερους χυμούς από ότι πρέπει; Βραχυπρόθεσμα οι χυμοί καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες, αλλά πρέπει να καταναλώνονται σωστά και με μέτρο. Είναι ωραία να προσθέσετε έναν σπιτικό χυμό λαχανικών μέσα στην ημέρα σας, αλλά μην βασίζεστε μόνο στους χυμούς, διότι μπορούν επίσης, να σπέρνουν τον όλεθρο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Μάτι: Στους 89 οι νεκροί! - Κατέληξε 55χρονη εγκαυματίας

4.Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, είναι να βεβαιωθείτε ό,τι έχετε πραγματικά ανάγκη, να χάσετε βάρος. Εάν αρχίσετε μια δίαιτα χωρίς να την έχετε ανάγκη, μπορεί να βάλετε σε κίνδυνο το σώμα σας και να καταλήξετε λιποβαρείς. Αυτό εκτός του ό,τι θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους για την υγεία σας.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share