Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχετε καούρες; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε!

Μεγάλη προσοχή!

11 Ιουνίου 2018 11:40
Έχετε καούρες; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε!

Αν ταλαιπωρείστε συχνά από καούρες, δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να μην έχετε αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα μετά το φαγητό.

Η καούρα είναι σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και το ακολουθεί συχνά μια ξινή ή πικρή γεύση στο λαιμό και το στόμα, που διαρκεί κάποια λεπτά ή ακόμη και ώρες.

Ντομάτες

Οι ντομάτες παρουσιάζουν υψηλό βαθμό οξύτητας, οδηγώντας στο δυσάρεστο αυτό αίσθημα. Το αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάτι που βοηθά στην παραγωγή σάλιου, όπως μια καραμέλα, καθώς το σάλιο εξουδετερώνει το γαστρικό οξύ που ανεβαίνει από το στομάχι.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκάλι αποτελούν κλασικούς «ενόχους» σε περιπτώσεις καούρας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι όξινα και είναι ιδιαιτέρως επίφοβα όταν καταναλωθούν με άδειο στομάχι.

Πικάντικα φαγητά

Το πιπέρι, το τσίλι και όλα τα πικάντικα φαγητά μπορεί να προκαλούν καούρες. Μείνετε μακριά από τέτοιου είδους τροφές και βρείτε εναλλακτικές, πιο ήπιας γεύσης, έτσι ώστε να κρατήσετε τις καούρες μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της 48ωρης! Ποιος είναι πρώτος, ποιος τελευταίος;


Δυόσμος

Αποφύγετε τις καραμέλες δυόσμου για να καθαρίσετε την αναπνοή σας μετά το φαγητό, αν έχετε τάση για καούρες, καθώς ο δυόσμος χαλαρώνει το σφιγκτήρα ανάμεσα στο στομάχι και τον οισοφάγο, επιτρέποντας στα γαστρικά οξέα να ανέβουν προς τα πάνω.

Τυρί, ξηροί καρποί, μπριζόλες

Όλες αυτές οι τροφές είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά έχουν ένα κοινό: παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και παρ’ όλο που δεν κατηγορούνται όσο οι όξινες τροφές για πρόκληση καούρας, μπορούν να θεωρηθούν κι αυτές ύποπτες. Το λίπος καθυστερεί το «καθάρισμα» του στομαχιού, αφήνοντας μεγάλη πιθανότητα για φούσκωμα, κάτι που αυξάνει την πίεση στον οισοφαγικό σφιγκτήρα, προκαλώντας καούρες. Προσπαθήστε να μην τελειώσετε το γεύμα σας με τυριά, καθώς θα σας επιβαρύνουν.

Αλκοόλ

Το κρασί, η μπίρα και γενικά τα οινοπνευματώδη είναι επικίνδυνα για πρόκληση καούρας όταν απορροφούνται με ένα μεγάλο γεύμα. Το αλκοόλ, όπως και ο δυόσμος, «ανοίγει» το σφιγκτήρα.

Καφεΐνη

Καφές, αναψυκτικά, τσάι και οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη θέλει προσοχή, γι’ αυτό μην ξεπερνάτε τα 85-110 γραμμάρια την ημέρα.

Σοκολάτα

Λόγω της καφεΐνης που περιέχει, είναι επικίνδυνη για καούρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share