Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι τροφές που σας ενυδατώνουν για να προπονηθείτε με ασφάλεια!

Για να μη... σκάσετε από τη ζέστη!

7 Ιουνίου 2018 17:25
Αυτές είναι οι τροφές που σας ενυδατώνουν για να προπονηθείτε με ασφάλεια!

Το θερμόμετρο "χτύπησε" κόκκινο και ο οργανισμός μας ζητά όλο και περισσότερο νερό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τραυματισμός - σοκ για την Δαλάκα! Σοκαρισμένη η Εύη έτρεξε και... ! (video)

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν να χάσουν την γυμναστική τους άσχετα με την ζέστη τότε διαβάστε παρακάτω και προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Για να μπορέσει το σώμα σας να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και την πίεση μιας προπόνησης πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένο! Πέρα από το νερό ωστόσο υπάρχουν και αρκετά τρόφιμα τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την ενυδάτωση. Ταυτόχρονα μας εφοδιάζουν με μέταλλα, βιταμίνες, ασβέστιο, και σάκχαρα, τα οποία είναι επίσης απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, ενώ κάποια από αυτά προστατεύουν και το δέρμα μας από τον ήλιο.

Ποια είναι αυτά;

1. Τα λαχανικά
Το αγγούρι και τα κολοκυθάκια θεωρούνται τα πλέον ενυδατικά λαχανικά, ενώ το σέλερι και το μαρούλι συγκαταλέγονται επίσης στις πράσινες υπερτροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

2. Τα φρούτα του καλοκαιριού
Το καρπούζι ενυδατώνει τον ανθρώπινο οργανισμό καλύτερα κι από το νερό, το ροδάκινο και το νεκταρίνι είναι από τα πλουσιότερα σε νερό φρούτα, το πεπόνι, ο ανανάς και το μάνγκο. Μεγάλα ποσοστά νερού περιέχουν επίσης τα μύρτιλλα, το γκρέιπφρουτ και το αχλάδι με τα δύο τελευταία να αποτελούν πολύτιμους συμμάχους για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

3. Οι Φράουλες
Οι φράουλες μας προσφέρουν τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C σε σχέση με κάθε άλλο μούρο, και επιπλέον περιέχουν φυλλικό οξύ. Και, μιας και αποτελούνται κατά 91% από νερό, θα μας βοηθήσουν σημαντικά να μένουμε ενυδατωμένοι.

4. Το Γιαούρτι
Η περιεκτικότητα σε νερό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του γιαουρτιού, αλλά το απλό, στραγγιστό γιαούρτι, αποτελείται από 85 μέχρι και 88% νερό. Επιπλέον, το γιαούρτι μας προσφέρει ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και προβιοτικά.

5. Η Ντομάτα
Ίσως η πιο σίγουρη παρουσία στις περισσότερες σαλάτες, οι ντομάτες είναι γνωστές για τη θρεπτική τους αξία, αλλά επιπλέον φροντίζουν να μένουμε ενυδατωμένοι, με 94% περιεκτικότητα σε νερό. Και, μην ξεχνάτε, τα μικρά τοματίνια αποτελούν εκπληκτικό σνακ για το απόγευμα!

Επίσης καλό θα ήταν να καταναλώνουμε αρκετούς χυμούς, είτε πορτοκάλι, είτε ανάμικτους, ενώ και τα smoothies είναι μια εξαιρετική επιλογή. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου η ζέστη να μην επηρεάσει τις προπονήσεις σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share