Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρπης ζωστήρας: Πως εκδηλώνεται στο σώμα;

Μεγάλη προσοχή!

31 Μαΐου 2018 14:03
Έρπης ζωστήρας: Πως εκδηλώνεται στο σώμα;

Οι έρπης ζωστήρας προκαλείται από τον ομώνυμο ιό, ο οποίος προκαλεί και την ανεμεβλογιά. Είναι ένας ιός που παραμένει αδρανής στους ιστούς των νεύρων για χρόνια, προτού “ενεργοποιηθεί” και προκαλέσει τα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα.

Ο έρπης ζωστήρας χαρακτηρίζεται από επώδυνα εξανθήματα στο σώμα του ασθενούς, τα οποία έχουν φουσκάλες, συνήθως στην μία πλευρά του σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο!


Ως πάθηση είναι διαφορετική από τον ιό του απλού έρπητα που είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Το άτομο που έχει προσβληθεί μπορεί να έχει έντονο πόνο και δυσφορία, ακόμη και αφότου το εξάνθημα έχει φύγει.

Συμπτώματα

Ο έρπης ζωστήρ εκδηλώνεται με εξάνθημα συνήθως μόνο στην μία πλευρά του σώματος. Μπορεί να συνοδεύεται από ένα αίσθημα “καψίματος” σε εκείνο το σημείο του σώματος, ενώ για μερικούς ανθρώπους μπορεί να υπάρξει μούδιασμα ή “μυρμήγκιασμα”, κάτι που υποδηλώνει μόλυνση των τοπικών νεύρων. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει μέτριο έως έντονο κνησμό και πύον στο εσωτερικό από τις φουσκάλες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Άπαντες κράζουν τον Ηλία για την επιλογή του! Ποιος κερδίζει και ποιος αποχωρεί; (video)

Λόγω του έντονου πόνου, ο έρπης ζωστήρας μερικές φορές συγχέεται με καρδιακά ή νεφρικά προβλήματα. Ο πόνος είναι το πρώτο σημάδι για τη νόσο αυτή και για κάποιους μπορεί να μην υπάρχει καθόλου εξάνθημα στο δέρμα. Εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να προκαλέσει επίσης πονοκέφαλο, κόπωση και πυρετό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share