Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θες να απαλλαγείς από το διπλοσάγονο; - Μην απελπίζεσαι υπάρχει τρόπος!

Εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν!

12 Μαΐου 2018 16:23
Θες να απαλλαγείς από το διπλοσάγονο; - Μην απελπίζεσαι υπάρχει τρόπος!

Αν το διπλοσάγονο είναι ο λόγος που, όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και στις φωτογραφίες, ξεφυσάτε αποκαρδιωτικά, σας έχουμε μερικούς τρόπους να το δείτε να εξαφανίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό: Τι προκαλεί αυτό την αντιαισθητικό σχηματισμό που μας γεννά ανασφάλειες για την εικόνα μας και παίρνει την αυτοπεποίθηση μακριά;

Το διπλοσάγονο, κοινώς προγούλι, είναι μια έξτρα στρώση δέρματος ή λίπους που σχηματίζεται φυσικά στην περιοχή του λαιμού, εμφανίζει πτωτική διάθεση και γίνεται ορατή όταν παίρνουμε βάρος.

Παρόλο βέβαια που τα έξτρα κιλά είναι ο βασικός ένοχος, η εμφάνισή του μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, όπως κατακράτηση υγρών κάτω από το σαγόνι, κληρονομικούς λόγους ή της φυσικής φθοράς και πτώσης του δέρματος το οποίο είναι πιο λεπτό σε αυτή την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Νεκρός βρέθηκε γνωστός νεαρός τραγουδιστής!

Και τώρα ας περάσουμε στο ψητό. Πως μπορείτε να απαλλαχθείτε από αυτό μια και καλή.

Φυσικά, πως σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας μας, δεν υπάρχουν μαγικά, υπάρχει θέληση και δουλειά. Έτσι «εξασκώντας» την περιοχή σε καθημερινή βάση, «δουλεύετε» τους βασικούς μύες του λαιμού και του σαγονιού και σιγά σιγά βοηθάτε στον περιορισμού του διπλοσάγονου (όποια κι αν είναι τα αίτια δημιουργίας του). Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

1. Στριφογύρισμα

*Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει είτε είστε καθιστή, είτε μείνετε σε όρθια θέση, αλλά φροντίζοντας να έχετε την πλάτη και την σπονδυλική σας στήλη σε μια ευθεία.

Ξεκινήστε στρέφοντας το πηγούνι σας προς τον δεξιό σας ώμο. Κρατώντας το κεφάλι σας σε θέση που να κοιτάτε προς τα κάτω, γυρίστε σιγά σιγά στην κεντρική θέση και,στη συνέχεια, στρέψτε το πηγούνι σας προς τον αριστερό σας ώμο. Επαναλάβετε 10-15 φορές μέχρι να νιώσετε μια μικρή ένταση ανάμεσα στο λαιμό και το σαγόνι σας.

2. Με το στόμα

Ανοίξτε το στόμα μας όσο περισσότερο μπορείτε, τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος. Τραβήξτε το κάτω χείλος σας προς τα μέσα, τοποθετώντας το πάνω από την κάτω οδοντοστοιχία σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση και μετακινήστε το σαγόνι σας πάνω-κάτω. Επαναλάβετε 15 φορές.

Αυτή η άσκηση γυμνάζει τον μυ που συνδέει το σαγόνι με τους ώμους σας.

3. Με το κεφάλι προς τα πίσω

Κρατήστε την πλάτη και την σπονδυλική σας στήλη ευθεία και με αργές κινήσεις κάντε το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι να φτάσετε σε γωνία 90 μοιρών, δηλαδή σε σημείο που κοιτάτε το ταβάνι. Σουφρώστε τα χείλη σας (όπως όταν βγάζετε selfie!) και μείνετε έτσι για 5 εδυτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10-15 φορές.

Αυτή η άσκηση τονώνει τους μύες σε λαιμό και κάτω σιαγόνα.

3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προλάβετε τον σχηματισμό διπλοσάγονου

1. Απώλεια βάρους μέσω άσκησης και καλής διατροφής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Το απίστευτο έπαθλο επικοινωνίας που ξεπερνάει κάθε φαντασία! (video)

Είναι η πιο προφανής λύση, ειδικά αν το διπλοσάγονο οφείλεται σε παραπανίσια κιλά. Με το να χάσετε βάρος από το σώμα σας συνολικά, όπως είναι φυσικό, θα χάσετε και από την περιοχή του σαγονιού. Αποφύγετε τροφές με κορεσμένα λιπαρά, βγάλτε από το διαιτολόγιο σας την κατεργασμένη ζάχαρη, πίνετε πολύ νερό.

Τρεις μικρές συμβουλές που και θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αλλά θα βελτιώσουν την ποιότητα τς επιδερμίδας και θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας.

2. Αυξήστε την λήψη βιταμίνης Ε

Είναι γνωστή η δράση της στην καταπολέμηση των ελεύθερων ρίζων, έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος και κατ’ επέκταση προλαμβάνει την πτώση του δέρματος κάτω από το σαγόνι.

Θα την βρείτε σε τροφές όπως: φρούτα, ξηροί καρποί, καστανό ρύζι, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά. Αν δυσκολεύεστε να τα εντάξετε όλα αυτά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να επιλέξετε και τη λύση κάποιου συμπληρώματος βιταμίνης Ε που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τασούλα Διονυσίου: Η κόρη του Στράτου Διονυσίου και ο φρικιαστικός θάνατός της!

3. Μασήστε τσίχλα!

Μπορεί να το έχετε ξανακούσει. Όντως λοιπόν η μάσηση τσίχλας βοηθά αφού με τις κινήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια, ενεργοποιούμε τους μικρούς μύες γύρω από το πρόσωπο και το σαγόνι. Με την συχνή μάσηση, «δουλεύετε» αυτούς τους μύες και συμβάλλετε στη μείωση του διπλοσάγονου. Τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολο. Τι λέτε;

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share