Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Κάνε σ*ξ μετά τα 65 για να ζήσεις περισσότερο!

Κι όμως είναι αλήθεια!

5 Μαΐου 2018 14:50
Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Κάνε σ*ξ μετά τα 65 για να ζήσεις περισσότερο!

Όσο περισσότερο σεξ κάνουμε τόσο πιο υγειής είμαστε. Αυτό το γνωρίζαμε. Ότι μεγαλώνει και το προσδόκημο ζωής, είναι κάτι που μαθαίνουμε τώρα.

Σύμφωνα με έρευνα των ΗΠΑ, το 40% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 65 και 80 αναφέρουν ότι είναι σεξουαλικά ενεργά, με περισσότερους από τους μισούς που έχουν έναν σύντροφο να υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν στιγμές απόλαυσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ο παίκτης που έχει πάρει 10 κιλά από την πρώτη μέρα! Τρώνε κρυφά; (photos)

«Αναγνωρίζουμε ότι το σεξ και η σεξουαλική υγεία είναι κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων αλλά δεν είναι κάτι που παίρνει μεγάλη προσοχή», δήλωσε η δρ. Erica Solway από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η οποία συμμετείχε στην έρευνα . Αυτό, λέει, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είτε τα άτομα είτε οι ιατροί δεν θέτουν το ζήτημα. «Θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν ένας μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το ζήτημα από την οπτική γωνία των ηλικιωμένων», είπε.

Τα ευρήματα του εθνικού δημοψηφίσματος για την υγιή γήρανση του πανεπιστημίου, βασίζονται σε απαντήσεις από περίπου 1.000 συμμετέχοντες ηλικίας 65 έως 80 ετών.

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 84% των ανδρών και το 69% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 65 και 80 πιστεύουν ότι το σεξ είναι σημαντικό για μια σχέση σε οποιαδήποτε ηλικία, με λίγο περισσότερους από τους μισούς άνδρες και μόλις το ένα τρίτο των γυναικών να αναφέρουν ότι είναι σεξουαλικά ενεργοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Κύπρο: Αποκάλυψη - σοκ από την 21χρονη! «Ο Λοϊζος με...»

Κι ενώ το 12% των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν έντονο ενδιαφέρον για σεξ, περισσότερο από το 50% των ανδρών δήλωσαν το ίδιο. Λιγότεροι άνδρες ήταν «πολύ ή εξαιρετικά» ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Η ηλικία ήταν άλλος βασικός παράγοντας. Μόνο το ένα τέταρτο των ατόμων ηλικίας μεταξύ 76 και 80 ανέφεραν ότι ήταν σεξουαλικά ενεργά, σε σύγκριση με το 46% των ατόμων ηλικίας 65-70 ετών.

Η μελέτη δείχνει ότι ενώ το σεξ είναι σημαντικό για πολλούς ηλικιωμένους, το θέμα συζητείται σπάνια είτε με συνεργάτες είτε με επαγγελματίες του τομέα υγείας. Μόλις το 17% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είχαν μιλήσει γι 'αυτό με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης τα τελευταία δύο χρόνια και σχεδόν τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι θα χαρούν να το κάνουν.

Επιπλέον, το 18% των ανδρών και το 3% των γυναικών στην ηλικιακή ομάδα 65-80 ετών ανέφεραν ότι έλαβαν φάρμακα ή συμπληρώματα τα τελευταία δύο χρόνια για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ενώ το σεξ σε μεγαλύτερη ηλικία φάνηκε να προστατεύει τις γυναίκες από καρδιαγγειακά προβλήματα, το αντίθετο ισχύει για τους άνδρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share