Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα φαγητά που όσο και να φας δεν παχαίνεις!

Φάτε άφοβα!

30 Απριλίου 2018 16:33
Τα φαγητά που όσο και να φας δεν παχαίνεις!

Μπορεί να μην υπάρχουν τροφές με μηδέν θερμίδες, αλλά υπάρχουν τροφές τις οποίες μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς τύψεις μιας και όση ποσότητα κι αν καταναλώσει δεν πρόκειται να βάλει ούτε γραμμάριο πάνω του.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Dr. Lisa Young, τα φαγητά αυτά ανήκουν σε δύο κατηγορίες: τα μη αμυλούχα φρούτα και τα λαχανικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Και οι λόγοι που αυτές οι τροφές δεν παχαίνουν; Όπως εξηγεί η Young, οι τροφές αυτές αποτελούνται επί το πλείστον από νερό, είναι χαμηλές σε θερμίδες, περιλαμβάνουν φυτικές ίνες, που σε βοηθούν να νιώσεις χορτασμένος.

Παρόλο που οι τροφές αυτές δεν είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, είναι καλές πηγές βιταμινών, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών με πολλά οφέλη για την υγεία.

Σέλερι. Αποτελείται κατά 95% από νερό και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο. Προτιμήστε να το καταναλώσετε όσο πιο φρέσκο γίνεται καθώς τα λαχανικά χάνουν μεγάλο μέρος των αντιοξειδωτικών συστατικών τους 5 με 7 ημέρες μετά την αγορά τους.

Kale. Έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε ω3 λιπαρά.

Μύρτιλο. Είναι το φρούτο που έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα φρούτα.

Αγγούρι. Αποτελείται κυρίως από νερό, έχει ελάχιστες θερμίδες, ενώ τα θρεπτικά συστατικά του «κρύβονται» κυρίως στη φλούδα, επομένως είναι καλύτερο να τα τρώτε με αυτή.

Ντομάτα. Είναι πλούσια σε λυκοπένιο που βοηθά στην αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών και σε αυτό οφείλει το κόκκινο χρώμα της. Επίσης, η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, B2, κάλιο και φυτικές ίνες.

Γκρέιπφρουτ. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σταθεροποιεί το ζάχαρο κάνοντάς μας παράλληλα να αισθανόμαστε χορτάτοι.

Μπρόκολο. Είναι πιο θρεπτικό όταν το τρώμε ωμό ή μαγειρεμένο στον ατμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, K και σε φυτικές ίνες.

Κανταλούπε. Το είδος αυτό πεπονιού έχει περισσότερο β-καροτένιο από παρόμοια φρούτα όπως το πορτοκάλι, το ροδάκινο ή τα μάνγκο.

Κουνουπίδι. Είναι πολύ θρεπτικό και πολύ καλή πηγή βιταμινών C και K.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love - Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί την Παρασκευή!

Βατόμουρα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Μαρούλι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, βιταμίνες A και C.

Πορτοκάλια. Δεν είναι μόνο πηγή βιταμίνης C, αλλά περιέχει πολλές φυτικές ίνες, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και του ζαχάρου.

Φράουλες. Μια μερίδα φράουλες περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια. Είναι επίσης καλές πηγές καλίου και φυτικών ινών και κάνουν καλό στην καρδιά.

Πεπόνι. Έχει λίγο περισσότερες θερμίδες από το κανταλούπε αλλά μια μερίδα περιλαμβάνει τη μισή ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας ημερησίως.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share