Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίαιτα: Έτσι θα χάσεις λίπος από τα ενοχλητικά «ψωμάκια»!

Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής!

23 Απριλίου 2018 14:55
Δίαιτα: Έτσι θα χάσεις λίπος από τα ενοχλητικά «ψωμάκια»!

Μπορεί να μας φαίνεται δύσκολο να χάσουμε την κοιλίτσα και τα ψωμάκια όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε.

Αρχικά να πούμε ότι το λίπος στη κοιλιά και τα ψωμάκια υποδηλώνουν τις λιπαποθήκες μας. Είναι το μέρος δηλαδή που συσσωρεύεται το λίπος.

Τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο στη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου εντόπισαν έναν αριθμό γονιδίων στον λιπώδη ιστό ποντικιών που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους! Επίσης, μελέτησαν ποντίκια που προέρχονταν από έναν υπέρβαρο και έναν αδύνατο γονιό.

Τα μικρά που κατέληξαν υπέρβαρα φάνηκε να φέρουν τα ίδια ενεργά γονίδια με τα παχύσαρκα ποντίκια. Κάτι τέτοιο, εξηγούν το γεγονός ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση του λίπους, ενώ παράλληλα αυξάνει την πιθανότητα συσσώρευσης περισσότερου σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές είδαν ακόμα, ότι τα αδύνατα ποντικάκια διέθεταν έναν προστατευτικό μηχανισμό ο οποίος λειτουργούσε ως ασπίδα ενάντια στην συσσώρευση περιττών κιλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον αγαπημένη σοκολάτα από την αγορά!

Ένα άλλο αίτιο συσσώρευσης περιττού λίπους είναι οι ορμόνες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Σε αυτή την περίοδο, τα οιστρογόνα πέφτουν, ο μεταβολισμός μειώνεται άρα καίνε λιγότερο με αποτέλεσμα συσσώρευση περιττού λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών. Το τρίτο και αρκετά βασικό αίτιο της συσσώρευσης περισσότερου λίπους είναι η κατανάλωση λιπαρών τροφών.

Η περίσσια των θερμίδων που καταναλώνεται καθημερινά, δηλαδή εάν δεν τρέφεστε σωστά και καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες απ’ όσο χρειάζεστε τότε αποθηκεύονται ως λίπος στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά είναι φυσικά η διατροφή!

Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα είναι να αυξήσουμε και την φυσική μας δραστηριότητα. Το διαιτολόγιο και οι διατροφικές συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η απίστευτη γκάφα του Αντετοκούνμπο που απογοήτευσε εκατομμύρια τηλεθεατές! (photo)

Γενικές συμβουλές

• Να έχετε συχνά γεύματα, ανά 3 με 4 ώρες.

• Επιλέξτε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνουμε μόνο από αυτά. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν παίρνουμε 0%. Χρειαζόμαστε και το λίπος για να καίμε περισσότερο λόγω των λιποδιαλυτών βιταμινών.

• Αποφύγετε την ζάχαρη. Μπορείτε να διαβάσετε τις διατροφικές ετικέτες για το πόσο ζάχαρη έχει το κάθε τρόφιμο και όσο για τον καφέ μπορείτε να βάλετε σε μικρότερη ποσότητα ή να την αντικαταστήσετε με φυσικά γλυκαντικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταναλώνουμε μόνο από αυτά. Θυμηθείτε, λίγο απ όλα!

• Καταναλώστε προϊόντα ολικής άλεσης όπως δημητριακά, καστανό ρύζι, μακαρόνια ολικής.

• Αποφύγετε το αλκοόλ. Πολύ σημαντικό είναι να αποφύγετε το αλκοόλ γιατί μεταβολίζεται σε ζάχαρη άρα αντίο επίπεδη κοιλιά.

• Πιείτε νερό !Αύξησε την κατανάλωση των υγρών ημερησίως για επαρκή ενυδάτωση. Κατανάλωσε περίπου 1 – 1,5 λίτρο νερό, τσάι βουνού, Κρόκο Κοζάνης, φασκόμηλο, χαμομήλι κλπ.

• Σαλάτα με το φαγητό απαραιτήτως! Έτσι θα χορταίνετε περισσότερο και δεν θα τρώτε παραπάνω ποσότητα φαγητού.

• Καταναλώστε φρούτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους γλυκούς πειρασμούς.

• Επιλέξτε άπαχο κρέας. Αυτό μπορεί να είναι γαλοπούλα, κοτόπουλο, κουνέλι. Επίσης μπορείτε να αφαιρείτε το ορατό λίπος για παράδειγμα στο χοιρινό.

• Φάτε ψάρια! Τα λιπαρά ψάρια που περιέχουν ω3 θα σας βοηθήσουν αρκετά κι αυτά είναι σκουμπρί, σολομός, τόνος και η σαρδέλα.

• Αποφύγετε τα τηγανητά. Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία με το τηγάνισμα μετατρέπονται σε κορεσμένα τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε.

• Μαύρη σοκολάτα. Κι όμως, αν και ανήκει στο λίπος λόγω τις περιεκτικότητας της σε κακάο, έρευνες δείχνουν ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

• Μειώστε το άγχος. Έχει αποδειχθεί ότι το άγχος παχαίνει και οργανικά! Λόγω της αύξησης της κορτιζόλης, εκκρίνεται περισσότερη ινσουλίνη με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους.

• Αυξήστε την αερόβια άσκηση. Πολύ σημαντικό στην προσπάθεια μας είναι η άσκηση. Ένα παράδειγμα είναι το γρήγορο περπάτημα για 30 λεπτά .

Διαιτολόγιο

Πρωινό: 1φλ γάλα 1,5 % με δημητριακά ή μούσλι, ή 1 ρόφημα με 3 φρυγανιές με μαρμελάδα ή μέλι.

Δεκατιανό : 3 cream crackers ή 3 μουστοκούλουρα ή 1 κουλούρι Θες/νίκης+ 1 χυμό ή 1 μπανάνα ή 2 αχλάδια

Μεσημεριανό: 90γρ κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλο ή σολομό ή τόνο+ 1φλ ρύζι ή ζυμαρικά ή 180γρ πατάτες φούρνου+ σαλάτα σε ελεύθερη ποσότητα+ 4κγλ ελαιόλαδο (σε όλο το γεύμα)

Απογευματινό: 10 αμύγδαλα+ 2 μανταρίνια ή 1 μήλο μικρό ή 1 φρουτοσαλάτα με ½ μπανάνα+ 1 αχλάδι+ ½ μήλο+ 1κγλ μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός αέρα το Survivor απόψε;

Βραδινό: 1 τοστ με γαλοπούλα, τυρί του τοστ, μαρούλι και ντομάτα, σαλάτα σε ελεύθερη ποσότητα+ 2κγλ ελαιόλαδο

Προ ύπνου: Περίπου μία ώρα πριν κοιμηθείτε μπορείτε να έχετε και ένα γεύμα προ ύπνου. Αυτό μπορεί να είναι 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% με μέλι και λίγο κανέλα (προαιρετικά).

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share