Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιδανικές για detox: 10 τροφές για ενέργεια και ευεξία!

Κάνε μία δοκιμή!

13 Απριλίου 2018 13:29
Ιδανικές για detox: 10 τροφές για ενέργεια και ευεξία!

Ο,τι φάγαμε, φάγαμε. Τώρα ας αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα. Το φαγοπότι πολλοί αγάπησαν, την στέρηση ουδείς.

Εμείς, δεν θα σας μιλήσουμε για δίαιτα. Άλλωστε, σε μια καθημερινότητα που μπαίνει ξανά σε πλήρη εγρήγορση μετά τις διακοπές του Πάσχα, θέλουμε η ενέργειά μας να είναι στο full!

Οι παρασπονδίες δεν θα πρέπει να μας γεμίσουν ενοχές στην παρούσα φάση. Το θέμα είναι οι τροφές που θα επιλέξουμε να βάλουμε στο πιάτο μας λίγο πριν το καλοκαίρι να είναι πραγματικά ωφέλιμες για το σώμα μας και να μας χορταίνουν, χαρίζοντάς μας παράλληλα ευεξία.

Αποτοξίνωση είναι η λέξη-κλειδί. Κι όχι, αυτή δεν γίνεται μόνο με νερό, φυσικούς χυμούς, μυλόξυδο και νερό με λεμόνι. Κανείς δεν χόρτασε μόνο με αυτά.

Πάμε να δούμε ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν για full detox! Αν τις συνδυάσουμε έξυπνα, μπορούμε να απολαύσουμε με αυτές διόλου άνοστα γεύματα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξύπνησαν μνήμες: Όταν μαχητικό αεροσκάφος της ΠΑ έπεσε πάνω σε σπίτι στην Βοιωτία! Νεκροί πιλότοι και 2 κοπέλες! (photos)

1) Ένα μήλο την ημέρα, τις λιγούρες κάνει πέρα! Μια τροφή που αν συνδυαστεί πχ. με μέλι και κανέλα, δημιουργεί ένα υπέροχο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αναρίθμητες βιταμίνες και οι φυτικές ίνες βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού.

2) Aγκινάρες, οι παρεξηγημένες: Με βιταμίνες C, Κ, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, έχουν διουρητικές ιδιότητες και παράλληλα αποτελούν «φάρμακο» για το συκώτι. Μπορείτε να τις προσθέσετε σε σαλάτες, με λίγο λεμόνι. Αξιοποιήστε όλα τα ευεργετικά συστατικά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι παραλίες της Ελλάδας όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους καρχαρίες! Ποιες είναι μια "ανάσα" από την Αθήνα;

3) Αβοκάντο: Αν δεν το έχετε συμπεριλάβει στο καθημερινό σας διαιτολόγιο μπορείτε να το κάνετε από σήμερα. Αξίζει τον κόπο! Είτε με την μορφή γουακαμόλε (αυτής της πεντανόστιμης μεξικάνικης σάλτσας), είτε ως avocado toast (δοκιμάστε το New York avocado toast που αποτελείται από ψωμί του τοστ, αβοκάντο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι), αυτή η τροφή είναι ο superstar της αποτοξίνωσης! Περιέχει ακόμα γλουταθειόνη, με αντιοξειδωτική δράση.

4) Παντζάρια: Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, βιταμίνη C και περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με μια σως γιαουρτιού με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο! Θα μας θυμηθείτε!

5) Μπρόκολο: Ο,τι πρέπει για detox! Συνδυάστε το με λεμόνι, ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Βιταμίνες, βιταμίνες, βιταμίνες! Το μπρόκολο είναι λαχανικό-ευεργέτης! Καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου!

6) Λάχανο: Μια σαλάτα με λάχανο, καρότο, λίγο ελαιόλαδο και γιαούρτι όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά θα σας χαρίσει υπερπολύτιμα θρεπτικά συστατικά! Αποτοξινώνει τον οργανισμό.

7) Σπανάκι: Περιέχει γλουταθειόνη με αντιοξειδωτική δράση. Στις σαλάτες ή με λίγο καστανό ρύζι ως σπανακόρυζο, βάλτε το στη διατροφή σας και μόνο κερδισμένες θα βγείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πένθος στον ΑΝΤ1: Νεκρός γνωστός δημοσιογράφος!

8) Καρότα: Λαχανικό δυναμίτης! Ιδανικό για detox. Φτιάξτε μια σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες. Περιέχει βιταμίνη A, C και Ε. Ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο. Σας κρατά χορτασμένες για ώρα!

9) Τζίντζερ: Είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Βοηθά στην χώνεψη και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες. Δίνει το απαραίτητο boost στον μεταβολισμό μας και βέβαια είναι ιδανικό για αποτοξίνωση!

10) Ανανάς: Ιδανική τροφή για detox. Περιέχει βρομελίνη που βοηθά δραστικά στην αποβολή των τοξινών στον οργανισμό. Τι να λέμε για τη γεύση του! Θεϊκή!

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share