Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να «σταματήσετε να κάνετε» το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε!

Δεν φαντάζεστε ποια είναι!

5 Απριλίου 2018 10:50
5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να «σταματήσετε να κάνετε» το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε!

Ένα σωστό ξεκίνημα μιας μέρας είναι το κλειδί σε μια σωστή και παραγωγική ημέρα. Εδώ θα μιλήσουμε για τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να κάνετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

1.Μην εγκαταλείπετε το πρωινό σας. Μην ξυπνάτε αργότερα και παραλείπετε να τρώτε πρωινό στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πεινασμένοι και θα είστε πιο επιρρεπείς στο να πέσετε με τα μούτρα στα σνακς και τα ανθυγιεινά φαγητά. Μέσα στις δύο πρώτες ώρες από το ξύπνημα είναι πολύ σημαντικό να φάτε σωστά καθώς το σώμα καταναλώνει τις μισές από τις «μεγάλες» θερμίδες σας κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι θερμίδες είναι ενέργεια που παίρνουμε από το φαγητό. Έτσι αν δεν φάτε τις δύο πρώτες ώρες αφότου ξυπνήσετε, το σώμα σας δεν θα έχει αρκετή ενέργεια για την εργασία των εσωτερικών σας οργάνων για την διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σας και για την διατήρηση των δραστηριοτήτων σας κατά την διάρκεια της ημέρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Μετά το Δώρο Πάσχα έξτρα επίδομα από 500 έως 2.100 ευρώ!

2. Μην πιάνετε το κινητό σας στο κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χωρίζουν σχεδόν ποτέ από το κινητό τους. Καθώς κοιμάστε καλό θα ήταν να έχετε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης. Έτσι δεν θα ξυπνήσετε από τις ειδοποιήσεις που μπορεί να σας έρθουν για την διάρκεια του ύπνου σας. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε είναι να πιάσουμε το κινητό μας και να τσεκάρουμε τα μηνύματα μας στα social media ή τα mail μας. Αλλά αυτό είναι μια κακή ιδέα. Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάμε χαλαροί. Γι’αυτό μην πιάσετε το κινητό στα χέρια σας αν δεν περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά. Έτσι θα απολαύσετε περισσότερο και πιο ποιοτικό ύπνο, ανενόχλητοι και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την μέρα σας με πιο χρήσιμες δραστηριότητες.

3. Πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό με άδειο στομάχι, όχι μόνο ισορροπεί τα επίπεδα του νερού στο σώμα σας, αλλά καθαρίζει και τις τοξίνες μέσω των νεφρών σας.

4. Σταματήστε να πίνετε αμέσως καφέ. Οι περισσότεροι άνθρωποι με το που θα ξυπνήσουν πίνουν αμέσως καφέ ως ένας τρόπος να ενισχύσουν την ενέργεια τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως είναι ότι ο καφές περιέχει κορτιζόλη αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα της στο αίμα. Η κατανάλωση καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα θα σας κάνουν υποτονικούς και ανήσυχους και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν καταναλωθεί με άδειο στομάχι. Έτσι πίνοντας καφέ 3 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα θα έχετε όλα τα ευεργετικά του οφέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είδα τον πατέρα μου μέσα στα αίματα να..." - Σοκάρει ο γιος του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά!

5. Μην φτιάχνετε το κρεβάτι σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Επειδή υπάρχουν χιλιάδες μικροοργανισμοί που ζουν στο στρώμα και το κρεβάτι μας, κατά αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε το κρεβάτι μας να ανανεώσει τον αέρα του και προωθούμε την δημιουργία υγρασίας και την αναπαραγωγή περισσότερων βακτηριδίων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μόλις σηκωθούμε είναι να σηκώσουμε το πάπλωμα για να περάσει αέρας, να το αφήσουμε ανακατεμένο, να ανοίξουμε τα παράθυρα και να φύγουμε από το δωμάτιο για 30 λεπτά. Μετά από αυτό μπορείτε να έχετε ήσυχη την συνείδηση σας που αμελείτε να στρώσετε το κρεβάτι σας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share