Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πώς να προλάβεις το εγκεφαλικό; - 6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις!

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις!

5 Απριλίου 2018 09:19
Πώς να προλάβεις το εγκεφαλικό; - 6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις!

Ορισμένες συνήθειες μπορούν εύκολα να μας δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, επομένως είναι σημαντικό να τις αλλάξουμε όσο είναι καιρός για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Ας δούμε ποιες αυτές πρέπει να υιοθετήσουμε για να μειώσουμε την πιθανότητα του εγκεφαλικού.

Αγαπάμε τον καφέ

Τα αντιοξειδωτικά του καφέ έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, και πολλές έρευνες στηρίζουν ότι τρεις με τέσσερις κούπες την ημέρα (χωρίς ζάχαρη και κρέμες) μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Το παρασκήνιο για τον χωρισμό Μπαλατσινού - Κικίλια: Το παιδί που δεν ήρθε, το βέτο και οι προσπάθειες επανασύνδεσης!

Τρώμε έξυπνα σνακ

Μέσα στην ημέρα, χρειαζόμαστε σνακ, για να διατηρούμε την ενέργειά μας, αλλά και να λαμβάνουμε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αντί για σφολιάτες και άλλα ανθυγιεινά σνακ επιλέγουμε σούπερ τροφές, όπως ξηρούς καρπούς.

Κάνουμε αερόβια γυμναστική

Η αερόβια γυμναστική είναι εκπληκτική για την καρδιά μας, μας βοηθάει να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, αλλά έχει και αποδεδειγμένα οφέλη για την εγκεφαλική μας λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Ήρθε το τέλος! Η είδηση που θα απογοητεύσει όλους τους φανς του ριάλιτι! Δυστυχώς δεν θα προβληθεί ξανά επεισόδιο με...

Αλλάζουμε παραστάσεις

Όταν το στρες μας καταβάλλει, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε ένα διάλειμμα. Και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγούμε για μια σύντομη βόλτα, να αλλάξουμε παραστάσεις και να χαλαρώσουμε.

Προσέχουμε τη γλώσσα μας

Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια σας, καλό θα ήταν να τσεκάρουμε τη γλώσσα μας στον καθρέφτη, καθώς οι αλλαγές στο χρώμα και την υφή της μπορεί να είναι σημάδια κάποιου προβλήματος. Αν, για παράδειγμα, η γλώσσα μας είναι αφύσικα γυαλιστερή, μπορεί να πάσχουμε από έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης Β12.

Δεν πίνουμε ενεργειακά ποτά

Αυτά τα ποτά που μας γεμίζουν ενέργεια εκτινάσσουν την αρτηριακή μας πίεση στα ύψη, ειδικά αν τα καταναλώνουμε για να φέρουμε εις πέρας εργασίες που μας στρεσάρουν και μας κουράζουν πνευματικά. Αυτό, με τον καιρό, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την καρδιά.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share