Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου; - 8 πράγματα που μπορείς να πάθεις!

Θα αναθεωρήσεις!

29 Μαρτίου 2018 15:55
Μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου; - 8 πράγματα που μπορείς να πάθεις!

Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν εμάς τις γυναίκες, αλλά αδυνατούν να κατανοήσουν οι άντρες, είναι η απίστευτη γενναιοδωρία μας, που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο ανάμεσα μας.

Σκέψου τις φορές που μοιράστηκες τα ρούχα σου, τα παπούτσια σου, τα αξεσουάρ σου, το φαγητό σου ακόμα ή το ποτό σου με την κολλητή σου και αισθανόσουν χαρούμενη για αυτή σου την πράξη.

Με το ίδιο σκεπτικό βέβαια μπορεί να μοιράζεσαι ορισμένες φορές και τα καλλυντικά, που βρίσκονται στο νεσεσέρ σου και δεν μιλάμε μόνο για την αδερφή σου, τη μαμά σου ή την κολλητή σου που τις γνωρίζεις από πρώτο χέρι, αλλά και για τη συνάδελφο σου, που ξέχασε να φορέσει μάσκαρα ή κραγιόν και θέλει να μακιγιαριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πάγωσε" ο ιατροδικαστής μόλις είδε ποια ήταν η φοιτήτρια που αυτοκτόνησε στην Αλεξανδρούπολης! Του πήγαν το πτώμα της αγαπημένης του...

Το ήξερες όμως, ότι αυτή σου η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου;

Τα καλλυντικά αλλά και τα προϊόντα περιποίησης μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια που ούτε καν είχες φανταστεί και θα πρέπει να «κόψεις» αυτή τη γενναιοδωρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ρομαντική αφιέρωση της Σπυροπούλου στον Παπαργυρόπουλο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!

Μολύνονται τα μάτια
Η μάσκαρα για παράδειγμα είναι ένα προϊόν που δεν μπορεί να καθαριστεί και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να κολλήσει διάφορα μικρόβια επάνω στο βουρτσάκι, που όχι μόνο θα παραμείνουν κλειστά μέσα στο σωληνάριο, αλλά εκεί θα αναπτυχθούν. Προβλήματα όπως η βλεφαρίτιδα και η επιπεφυκίτιδα θα μεταφερθούν σε επόμενη χρήση της.

Εμφανίζονται σπυράκια στο πρόσωπο
Τα πινέλα και τα σφουγγάρια του makeup θα πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά, προκειμένου να μην συγκεντρώνουν επάνω τους μικρόβια και μολύνουν το δέρμα. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει το «ξέσπασμα» της επιδερμίδας και να εμφανιστούν σπυράκια άλλοτε κόκκινα και άλλοτε με πύον.

Εμφανίζεται έρπης
Κράτησε τις κολλητές σου κοντά και τα καλλυντικά ακόμα πιο κοντά, ώστε να είναι ασφαλή. Ο ιός του απλού έρπητα μπορεί να προκληθεί από μολυσμένα μολύβια χειλιών, κραγιόν, γκλος και μπαλμ που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ και την περιποίηση σου. Επίσης, μην δοκιμάζεις τα τέστερ των καλλυντικών στα καταστήματα.

Κολλάς γρίπη
Το να μοιράζεσαι τα προϊόντα περιποίησης και τα καλλυντικά σου σημαίνει πρακτικά, ότι αυξάνεις τον κίνδυνο μετάδοσης κάποιων οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τη γρίπη και την ίωση. Αυτά πιθανότατα να έχουν κολλήσει επάνω στα προϊόντα ακόμα και με τα βρώμικα χέρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό έπαθλο φαγητού!

Παθαίνεις επιπεφυκίτιδα
Είναι μια από τις πιο κοινές λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν μέσω των βρόμικων προϊόντων για το μακιγιάζ των ματιών. Είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και αν έχεις ευαισθησία στα μάτια, τότε καλύτερα να αποφύγεις την κοινή χρήση τους. Αντιθέτως θα πρέπει να τα απολυμαίνεις τακτικά.

Μεταφέρονται νεκρά κύτταρα και λιπαρότητα
Ισως η φίλη σου έχει ζηλέψει την άριστη αποτελεσματικότητα του καινούριου σου καθαριστικού προϊόντος, όμως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, να της δώσεις τη βούρτσα που απομακρύνει το μακιγιάζ, το σμήγμα, τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου, γιατί απλά δεν προορίζεται για κοινή χρήση. Αν εσύ δεν την έχεις προηγουμένως απολυμάνει, τότε όλα αυτά θα μεταφερθούν στο πρόσωπο της και το αντίστροφο.

Μεταφέρονται σωματικά υγρά και αίμα
Γνωρίζεις πολύ καλά, πόσο επικίνδυνο είναι να μοιράζεσαι προϊόντα περιποίησης, όπως τα ξυραφάκια που εξαιτίας των λεπίδων, μπορούν να προκαλέσουν τομές στο δέρμα και έτσι να μολυνθούν με το αίμα και να εξαπλώσουν διάφορες ασθένειες.

Δημιουργούνται μύκητες στα νύχια ή το «πόδι του αθλητή»
Τα πόδια και δη τα νύχια είναι ο κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη των μυκήτων, οι οποίοι είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν από τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνιση τους. Σφουγγάρια και σαπούνια που έρχονται σε επαφή με αυτά, αλλά και την επιδερμίδα σου είναι επίσης πιθανό να μεταδώσουν μικρόβια.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share