Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για να μην ξεχνάς να σε ενυδατώνεις - 5 tips για να πίνεις περισσότερο νερό!

19 Μαρτίου 2018 18:08
Για να μην ξεχνάς να σε ενυδατώνεις - 5 tips για να πίνεις περισσότερο νερό!

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι το παν: βοηθά να είσαι και να δείχνεις υγιής και όμορφη. Αυτό σημαίνει ότι για να λάμπεις μέσα - έξω, θα πρέπει να πίνεις πολύ πολύ νερό. Ιδανικά να ξεπερνάς τα οκτώ ποτήρια που συστήνουν όλοι.

Αν όμως είσαι σαν εμένα, είναι αρκετά πιθανό να ξεχνάς ορισμένες φορές ότι οφείλεις στον οργανισμό σου να τον ενυδατώσεις. Αποτέλεσμα; Να περάσουν ώρες χωρίς ίχνος νερού, να σου γίνει συνήθεια και να αρχίσει να θαμπώνει η επιδερμίδα, να σου χαλάει η διάθεση και να βάζεις ακόμα και κιλά. Προκειμένου, λοιπόν, να σου θυμίζεις να πίνεις νερό, ίσως πρέπει να επιστρατεύσεις κάποια τεχνάσματα που θα σου χτυπούν το καμπανάκι της δίψας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Επίσημη επιστολή για την ΠΑΕ από το επενδυτικό σχήμα Γιαννακόπουλου!

1. Χρησιμοποίησε καλαμάκι
Υπάρχει λόγος που τα ποτά στα εστιατόρια σερβίρονται συνήθως με καλαμάκι: τείνεις να πίνεις περισσότερο σε λιγότερο χρόνο. Κάνε το ίδιο κόλπο και για το νερό σου και θα ενυδατωθείς επαρκώς πολύ πριν το πάρεις χαμπάρι.

2. Πιες νερό πριν φας
Αν η δικαιολογία σου είναι ότι ξεχνιέσαι, έχε σαν στόχο να έχεις πίει ένα λίτρο πριν το φαγητό. Έτσι και θα φτάνεις γρηγορότερα τον ημερήσιο στόχο σου και θα σε βοηθήσει να χάσεις τυχόν επιπλέον κιλά, αφού θα νιώθεις φουσκωμένη και θα μειώσεις την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις.

3. Φάε καυτερά
Αν η μεξικάνικη είναι η κουζίνα σου, τότε το νερό θα είναι πολύ φίλος σου. Κάνε τον εαυτό σου να διψάσει περισσότερο ταΐζοντάς τον περισσότερα καυτερά φαγητά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πανεύκολος τρόπος να γλιτώσεις 200 θερμίδες την ημέρα -Δεν θα στερηθείς τίποτα

4. Φάε το νερό σου
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις τον ημερήσιο στόχο πρόσληψης νερού ευκολότερα. Το αγγούρι, το λάχανο, τα ραδίκια, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, οι φράουλες, οι πιπεριές - κέρατα, το μπρόκολο, το κολοκύθι και άλλα φρούτα και λαχανικά συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της πρόσληψης νερού στην καθημερινότητά σου - και κάνουν και καλό.

5. Βρες ένα τέλειο παγούρι
Όσο πιο πολύ σου αρέσει το δοχείο από το οποίο πίνεις νερό, τόσο περισσότερο θα θες να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Μεγάλο ή μικρό, χρωματισμό ή αθλητικό, από ατσάλι ή πλαστικό, βρες ένα επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι και άδειαζέ το συνέχεια ώστε να το ξαναγεμίζεις.

Πηγή: ladylike.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share