Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Αλλεργία την Άνοιξη; Δες πως να την αντέξεις!

19 Μαρτίου 2018 14:59
Αλλεργία την Άνοιξη; Δες πως να την αντέξεις!

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει συνάχι, φτέρνισμα και κατακόκκινα μάτια από τον ερεθισμό και τα δάκρυα που προκαλούν τα αυξημένα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες.

Δείτε τρεις λόγους που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι επιδεινώνουν τις αλλεργίες σας:

Φακοί επαφής

Αν η γύρη παγιδεύεται στα μάτια σας και μένει εκεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περισσότερα αλλεργικά προβλήματα. Ειδικά οι μαλακοί φακοί επαφής είναι επιρρεπείς στο να απορροφούν αερομεταφερόμενα σωματίδια, όπως η γύρη ή καπνό, επειδή είναι διαπερατοί. Ένας μαλακός φακός επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο να περάσει προς τα μέσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα διάφορα σωματίδια στα δάκρυα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της νέας εβδομάδας (19-25/03) από την Άση Μπήλιου! (video)

Κόκκινο κρασί

Το αλκοόλ, και ειδικά το κόκκινο κρασί, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τις αλλεργίες σας. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα θειώδη συστατικά στο κόκκινο κρασί και αυτό κάνει τις αλλεργίες τους πολύ χειρότερες. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical & Experimental Allergy, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συνάχι και βουλωμένη μύτη σε σύγκριση με γυναίκες που έπιναν λιγότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Τι συνέβη σήμερα; (video)

Δεν κάνετε ντους πριν πέσετε για ύπνο

Η γύρη δεν προσκολλάται μόνο στα ρούχα σας. Κολλά και στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα μικροσκοπικά σωματίδια επικάθονται σε εσάς σαν σκόνη. Το πρόβλημα με τη γύρη είναι ότι δεν μπορείτε να την δείτε στον αέρα. Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με βουλωμένη μύτη, τότε το να κάνετε ένα ντους το πρηγούμενο βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα που κολλάνε στο σώμα σας.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν υπήρχε χρέωση για κανένα αρχαιολογικό μνημείο με εξαίρεση το αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου όπου πληρώσαμε το μηδαμινό ποσό των τριών ευρώ. Διερωτώμαι, μόνο τρία ευρώ αξίζει ο κυκλαδικός πολιτισμός; Ούτε ένα υποτυπώδες περίφραγμα δεν αξίζουν οι κούροι; Ούτε ένα προσωπικό δεν αξίζει ο αρχαίος ναός της θεάς Δήμητρας και η προϊστορική ακρόπολη Πανόρμου;

Πηγή: pontiki.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share