Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ποια είναι η No 1 συνήθεια που μας παχαίνει;

16 Μαρτίου 2018 13:14
Ποια είναι η No 1 συνήθεια που μας παχαίνει;

Πόσες φορές σου έχει τύχει να πεινάσεις μετά τις 12 τα μεσάνυχτα;
Πες την αλήθεια… πολλές; Είμαστε εδώ για να σου πούμε τι μπορείς να κάνεις για να μην πάει καν το μυαλό σου στο φαγητό μετά τις 10 το βράδυ.

Έχεις σκεφτεί ποτέ για ποιο λόγο ανυπομονείς να φας ένα κομμάτι μπακλαβά ή μια ολόκληρη σοκολάτα γάλακτος με ξηρούς καρπούς αμέσως μετά το βραδινό φαγητό; Ο λόγος σίγουρα δεν είναι ότι πεινάς. Συνήθως αυτό που θέλεις υποσυνείδητα να κάνεις είναι να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου μετά από μια πολύ κουραστική μέρα -που αποδείχθηκε πολύ ψυχοφθόρα με καταστάσεις που σε έκαναν να πιεστείς στη δουλειά ή το σπίτι.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις πως το θέμα δεν είναι τι ώρα θα φας κάτι αλλά το τι θα φας. Δες τι πρέπει να κάνεις για να σταματήσεις το περίφημο νυχτερινό “snacking”, που οι διαιτολόγοι ενοχοποιούν ως No1 αιτία για τα περιττά κιλά.

Σχεδίασε μια δραστηριότητα μετά το βραδινό φαγητό
Αν έχεις κάτι να κάνεις (να πας για περπάτημα, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας βόλτα τον σκύλο σου ή να πάρεις τηλέφωνο κάποια φίλη σου) θα φύγει η προσοχή σου από το φαγητό και θα πάει στη δραστηριότητα που έχεις οργανώσει να κάνεις.

Ικανοποίησε τον εαυτό σου
Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας κάτι μετά το δείπνο δοκίμασε να φας κάτι πιο υγιεινό από μια πάστα. Φάε λίγη μαύρη σοκολάτα ή παγωμένα φρούτα. Βάλε μερικά φρούτα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και έχε τα πρόχειρα για εκείνα τα βράδια που θέλεις γλυκό. Θα ενθουσιαστείς από αυτό το πεντανόστιμο σνακ. Για έξτρα γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις λίγη υγρή στέβια (σαν λεπτόρευστο σιρόπι) ή να τα πασπαλίσεις με στέβια σε σκόνη.

Φάε το σωστό βραδινό
Αν μετά το βραδινό εξακολουθείς να πεινάς σαν λύκος τότε δεν έφαγες σωστά. Φρόντισε να παίρνεις αρκετή πρωτεϊνη και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολύ περισσότερο.

Μην έχεις παχυντικά σνακ στο σπίτι σου
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μην παρασυρθείς είναι να μην έχεις καθόλου παχυντικά σνακ στο σπίτι σου. Φρόντισε να μην έχεις καθόλου γλυκά, πατατάκια, ψωμο-ειδή και ό,τι άλλο θα μπορούσε να σε γεμίσει περιττές θερμίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Πότε αλλάζει η ώρα;

Μην τρως στην κρεβατοκάμαρά σου
Προσπάθησε -όσο κι αν έχεις συνηθίσει το αντίθετο- να μάθεις να τρως στην κουζίνα και μόνο στην κουζίνα, σερβίροντας τη μερίδα σου κανονικά σε πιάτο και όχι τσιμπολογώντας. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην το παρακάνεις. Αν τρως βλέποντας ταυτόχρονα τηλεόραση ή ξεχνώντας πως όση ώρα παίζει το Vampire Diaries στο laptop εσύ τρως, είναι βέβαιο πως θα καταναλώσεις περισσότερο φαγητό από όσο πραγματικά έχεις ανάγκη.

Πες την απόφασή σου στον συγκάτοικό σου
Είτε μένεις με τους γονείς είτε με τον σύντροφό σου καλό είναι να τους πεις την απόφαση που πήρες να κόψεις το νυχτερινό snacking. Ζήτα τους να σε βάζουν στη θέση σου όταν σε βλέπουν να τσιμπολογάς μετά το βραδινό και έτσι δεν θα μπαίνεις καν στον πειρασμό.

πηγή: newsone.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share