Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι θα γίνει στον οργανισμό σου εάν σταματήσεις να πίνεις καφέ για ένα μήνα!

14 Μαρτίου 2018 10:30
Τι θα γίνει στον οργανισμό σου εάν σταματήσεις να πίνεις καφέ για ένα μήνα!

O καφές είναι για τους περισσότερους συντροφιά και αυτός που τους κρατά σε εγρήγορση καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Νάταλι που δεν μπορούσε να σκεφτεί την καθημερινότητά της χωρίς καφείνη, δοκίμασε για έναν μήνα να μην πιει καφέ και περιγράφει τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο που είχε η απόφασή της στον οργανισμό της.

“Για τις 4 πρώτες ημέρες, δεν ένιωθα ότι είχα ενέργεια. Αντικατέστησα τον καφέ με τσάι και σε καμία περίπτωση η μία γεύση δεν μπορούσε να μοιάζει με την άλλη. Άρχισα να έχω νεύρα και να με πονάει το κεφάλι μου. Μια εβδομάδα μετά, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει. Άρχισα να έχω μεγαλύτερη όρεξη και να θέλω να τσιμπάω ό,τι βρίσκω μπροστά μου. Την τρίτη εβδομάδα είχα αρχίσει να συνηθίζω το τσάι και η καθημερινότητά μου είχε αρχίσει να αλλάζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά την Οικονομάκου και άλλη εγκυμονούσα γεννάει! Στο μαιευτήριο τώρα και η..

1) Άρχισα να νιώθω πιο ήρεμη: Ο καφές απελευθερώνει αδρεναλίνη και διεγείρει το νευρικό σύστημα. Ανεβάζει την πίεση του αίματος. Άρχισα να αισθάνομαι πιο ήρεμη, δεν είχα τόσα νεύρα όπως πριν.

2) Άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα: Ο καφές μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για έναν ήρεμο ύπνο. Έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα που δεν πίνουν καφέ κοιμούνται πιο βαθιά και έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3) Άρχισε να φεύγει το φούσκωμα από την κοιλιά: Σε πολλούς, ο καφές δεν μεταβολίζεται τόσο εύκολα προκαλώντας φούσκωμα. Είδα ότι η κοιλιά μου άρχισε να γίνεται πιο επίπεδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι αυτό το "ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ" που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο;

4) Άρχισα να χάνω βάρος: Συνήθιζα να πίνω τον καφέ μου με ζάχαρη και έπειτα πάντα πεινούσα. Βγάζοντάς τον από την καθημερινότητά μου, είδα ότι ένα μικρό γεύμα το πρωί ήταν αρκετό για να με κρατάει χορτασμένη μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share