Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7 tips για να αποκτήσεις κίνητρο να κάνεις γυμναστική, ακόμα και αν βαριέσαι!

12 Μαρτίου 2018 17:21
7 tips για να αποκτήσεις κίνητρο να κάνεις γυμναστική, ακόμα και αν βαριέσαι!

Αχ αυτή η γυμναστική! Όλες κάνουμε κάποιο είδος γυμναστικής, αλλά και όλες είναι στιγμές που τεμπελιάζουμε και δεν σηκωνόμαστε από τον καναπέ. Είναι μια πικρή πραγματικότητα ότι άμα μας πιάσει η βαρεμάρα και χάσεις μια μέρα, τότε ξεκινάει ο κατήφορος. Οπότε τι χρειαζόμαστε κορίτσια μου, για να αποφύγουμε την κατρακύλα; Κίνητρο! Κίνητρο να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ξεκινήσουμε κούτσου κούτσου να ασκούμαστε.

Επειδή έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άπειρες φορές σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ τους τρόπου για να αποκτήσεις κίνητρο να κάνεις γυμναστική, ακόμα και αν βαριέσαι! Εμπρός, λοιπόν, κορίτσια μου να αθληθούμε έστω και αρχικά με το ζόρι. Σήκω από τον καναπέ και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.


Πως να σηκωθείς να κάνεις γυμναστική ακόμα και αν βαριέσαι!

Βάλε τις φόρμες σου

Είναι όλα θέμα ψυχολογίας. Σήκω και βάλε τις φόρμες σου. Όλοι έχουμε συγκεκριμένα ρούχα που φοράμε όταν είναι να κάνουμε γυμναστική. Ντύσου και μετά προσπάθησε να συνεχίζεις να κάθεσαι στον καναπέ χωρίς να κάνεις κάτι. Είναι αδύνατο! Θα μπεις στην ψυχολογία ότι φοράς τα ρούχα της γυμναστικής και ότι πρέπει να κάνεις γυμναστική.

Σημείωσε πως νιώθεις μετά την γυμναστική
Γράψτο σε ένα χαρτί ή στο κινητό ή στον υπολογιστή. Σημείωσε το πως νιώθεις κάθε φορά μετά τη γυμναστική. Θα παρατηρήσεις ότι η διάθεση σου θα είναι καλύτερη, θα έχεις όρεξη να κάνεις πολλά πράγματα και θα είσαι μέσα στην ενέργεια. Επιπλέον, θα νιώθεις αρμονία με το σώμα σου. Νομίζω αυτό το συναίσθημα είναι αρκετό κίνητρο.

Ποικιλία, ποικιλία, ποικιλία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι ασκήσεις είναι οι ίδιες και οι ίδιες. Κάνουμε το ίδιο πρόγραμμα, με την ίδια σειρά και καταντά βαρετό. Ξεκίνα να αλλάζεις το πρόγραμμα σου. Κάνε τη μια μέρα ένα πρόγραμμα για χέρια ας πούμε, την άλλη κάνε yoga και την παρ άλλη πήγαινε για τρέξιμο. Δεν χρειάζεται σόνι και ντε να κάνεις πάντα τα ίδια. Επέλεξε τι θέλεις να κάνεις, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις εκείνη τη στιγμή.

Θέσε τις μέρες που εσύ θέλεις να γυμνάζεσαι
Δεν είμαι οπαδός να γυμναζόμαστε κάθε μέρα. Πιστεύω πως 5 φορές την εβδομάδα είναι πολύ καλά. Σημείωσε ποιες μέρες θέλεις να γυμνάζεσαι στο ημερολόγιο σου. Μην το αντιμετωπίσεις σαν ρουτίνα. Αντιμετώπισε το σαν να είναι ένα ραντεβού για καφέ που έχεις ή ένα σινεμά. Άλλαξε την ψυχολογία σου γύρω από την “υποχρέωση” και αντιμετώπισε το σαν κάτι που περιμένεις πως και πως.

Βρες το κίνητρο γύρω σου

Ναι, οκ μερικές φορές είναι η αλήθεια πως το κίνητρο είναι πολύ δύσκολο να το βρεις. Για αυτές τις δύσκολες μέρες, φρόντισε να έχεις έναν φίλο, την αδερφή σου, τον σύντροφο σου, κάποιον που να κάνετε γυμναστική παρέα. Θα παρατηρήσεις πως δίνοντας ο ένας κίνητρο στον άλλο, θα κάνει την ώρα να περάσει πολύ γρήγορα και τις ασκήσεις να γίνονται διασκεδαστικές και όχι αγγαρεία

Πες ναι στην άσκηση με άλλα άτομα

Είναι μια πρόταση που μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, αλλά εμένα με βοήθησε τις στιγμές που απλά ήθελα να βουλιάξω στον καναπέ. Κανόνισε κάποιες από τις μέρες σου να κάνεις γυμναστική με παρέα. Λειτουργεί η λογική του “το κάνουν όλοι, ας το κάνω και εγώ, δεν είναι σωστό να κάθομαι”. Και να σου πω κάτι; Πιάνει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιο ρεζιλίκι: Το γύρο του κόσμου οι εικόνες με τον... πιστολέρο Σαββίδη!

Μη τρως βλακείες


Σταμάτα να τρως ό,τι να ναι. Λαχταριστά τα πατατάκια και οι σοκοφρέτες αλλά αυτές δε βοηθάνε στο να είσαι συνεπής στη γυμναστική σου και στο να διατηρείς το κορμί σου! Όλα αυτά που έχουν συντηρητικά, κάνουν το σώμα σου να χάνει την ενέργεια του και να μπαίνει σε ληθαργικό μουντ. Όχι! Ξύπνα! Σήκω! Αγάπα το σώμα σου και μη το αφήνεις!

πηγή: https://www.ediva.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share