Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Άκρως πρωτοποριακό: Έρχεται το πρώτο χάπι για την αλλεργία στα φιστίκια!

9 Μαρτίου 2018 14:20
Άκρως πρωτοποριακό: Έρχεται το πρώτο χάπι για την αλλεργία στα φιστίκια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Food Allergy Research & Education (FARE), τα φιστίκια αποτελούν μια από τις κορυφαίες τροφικές αλλεργίες, με τα ποσοστά αλλεργιών σε ξηρούς καρπούς μάλιστα να έχουν τριπλασιαστεί από το 1997.

Ωστόσο, μια νέα κλινική δοκιμή δίνει ελπίδα σε όλους όσους είναι αλλεργικοί παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Λάρισα: Η φωτογραφία που ανέβασε η 28χρονη Πωλίνα 2 μήνες πριν τον θάνατό της και προκαλεί ανατριχίλα!

Η Aimmune Therapeutics, μια βιοτεχνολογική εταιρεία στις ΗΠΑ, διενήργησε μια ετήσια κλινική δοκιμή, στην οποία χορήγησε ημερησίως κάψουλες από αλεύρι φιστικιού σε 500 παιδιά και εφήβους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαλαβάνη- Βασάλος: Θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας; Όσα αποκάλυψε για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος! (video)

Μέχρι το τέλος του έτους, διαπίστωσαν ότι το 67% των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να «αντέξουν» 660 mg πρωτεΐνης φιστικιών (περίπου δύο ξηρούς καρπούς), σε σύγκριση με το 4% των συμμετεχόντων που λάμβαναν σκόνη placebo.

Παρόλα αυτά κάποια παιδιά αντιμετώπισαν αλλεργικό σοκ, γεγονός που τα ανάγκασε να εγκαταλείψουν τη μελέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έφυγε η Ξένια από το παιχνίδι και το Twitter κάνει πάρτι «Είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την Ρεκ με το στρινγκ»

Όπως μπορείς να καταλάβεις λοιπόν, το φάρμακο αυτό δεν θα σού επιτρέψει να καταβροχθίζεις φυστικοβούτυρο με το κιλό, αλλά θα βοηθήσει να μειώσει τις πολύ έντονες αντιδράσεις του οργανισμού σου απέναντι στα φιστίκια, εκείνες που ίσως θα σε οδηγούσαν μέχρι και στο θάνατο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share