Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι να φας πριν την προπόνηση: οι 10 καλύτερες τροφές σύμφωνα με personal trainer!

6 Μαρτίου 2018 12:54
Τι να φας πριν την προπόνηση: οι 10 καλύτερες τροφές σύμφωνα με personal trainer!

Να φάω ή να μη φάω πριν την προπόνηση; Και αν φάω τι να είναι αυτό ώστε να μη με βαρύνει και να μπορώ να γυμναστώ; Η personal trainer Έλλη Νάκου μάς λύνει όλες τις απορίες και μας δίνει ιδέες για τη μέγιστη απόδοση στο γυμναστήριο.

Συχνή απορία των αθλουμένων είναι αν πρέπει να τρώμε και τι πριν από την προπόνηση. Υπάρχουν έρευνες, που υποστηρίζουν πως όταν γυμναζόμαστε νηστικοί καίμε περισσότερο λίπος. Όμως, η έλλειψη ενέργειας και η πιθανή πτώση του σακχάρου στο αίμα, λόγω έλλειψης τροφής, μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ μικρότερης έντασης προπόνηση, κούραση και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να μειωθεί η επίδοση και το αποτέλεσμα της άσκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 33 ετών ο Ανδρέας Αρμακόλας!

Επειδή, λοιπόν, το σώμα χρειάζεται 4-6 ώρες να πέψει το λίπος -σχεδόν τρεις ώρες για την πρωτεΐνη και δύο ώρες για τους υδατάνθρακες- το καλύτερο είναι να μειώσετε την περιεκτικότητα πρωτεΐνης και λίπους των γευμάτων και σνακ όσο πλησιάζει η ώρα της γυμναστικής. Τι σημαίνει αυτό;

Οι υδατάνθρακες κρατούν τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και ενέργειας αρκετά σταθερά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Δοκιμάστε να προσθέσετε σε αυτούς, όμως και μια πρωτεΐνη για να αποτρέψετε την ανάγκη χρήσης “καυσίμων” από τους μύες και να τους βοηθήσετε στην αποκατάσταση μετά από την άσκηση. Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα, ωστόσο, καθώς αυτά καθυστερούν την πέψη και θα σας κάνουν να νοιώθετε γεμάτοι και δυσκίνητοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακοποιούσε καθημερινά την έγκυο γυναίκα του! Ένας άγνωστος όμως έκανε κάτι μοναδικό

Επίσης, ενώ η κατανάλωση τροφίμων υψηλών σε φυτικές ίνες είναι πολύ υγιεινή, είναι καλύτερο να καταναλώνονται μετά ή πολύ πριν τη γυμναστική, γιατί δημιουργούν αέρια που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα καθώς γυμνάζεστε.

Οι 10 καλύτερες τροφές 1 ώρα πριν από την προπόνηση:
* 1 μπανάνα
* 1 μήλο με λίγα αμύγδαλα
* 1 ποτήρι γάλα ελαφρύ με ½ φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως ή 1 μπάρα δημητριακών
* 1 κεσεδάκι γιαούρτι ελαφρύ με 1/2 μπανάνα ή 1 μήλο
* 1 κεσεδάκι γιαούρτι ελαφρύ με ½ φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως ή 1 μπάρα δημητριακών
* 2 φρυγανιές με φυστικοβούτυρο
* 2 ρυζογκογρέτες με τυρί χαμηλών λιπαρών
* 1 φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι
* 1 τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και λαχανικά
* 2 μπισκότα digestive

Οι παραπάνω τροφές όχι μόνο δεν θα βαρύνουν το στομάχι σας, αλλά θα μπορέσετε να τις χωνέψετε γρήγορα, μέσα σε περίπου μία ώρα.

πηγή: olivemagazine

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share