Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χάνεις όντως κιλά τρώγοντας φρούτα και λαχανικά;

5 Μαρτίου 2018 17:46
Χάνεις όντως κιλά τρώγοντας φρούτα και λαχανικά;

Σε ανάλυση στο American Journal of Clinical Nutrition επισημαίνεται ότι συμμετέχοντες σε μελέτη που αύξησαν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών δεν έχασαν βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Δολοφονία ο θάνατος του Ντάβιντε Αστόρι;

Επιπλέον, Βρετανοί ερευνητές βρήκαν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν έξι μερίδες λαχανικών και φρούτων τη μέρα για 2 μήνες δεν έχασαν περισσότερα κιλά από εκείνους που έμεναν στη μία. Ο λόγος:

«Αντί να αντικαταστήσουν λιγότερο υγιεινές τροφές με φρούτα και λαχανικά, οι συμμετέχοντες μπορεί να ακολουθούσαν τη συνηθισμένη τους διατροφή προσθέτοντας τα φρούτα και τα λαχανικά» εξηγεί η επικεφαλής συγγραφέας της ανάλυσης, Kathryn Kaiser, PhD, ειδικός Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας.

Ή μπορεί να ένιωθαν τόσο ευχαριστημένοι που έφαγαν σαλάτα για δείπνο που στη συνέχεια απόλαυσαν και γλυκό για επιδόρπιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Δολοφονία ο θάνατος του Ντάβιντε Αστόρι;

Τι να κάνεις
Αντί να προσθέσεις απλώς λαχανικά στο γεύμα σου, μείωσε και τα λιπαρά πιάτα. Για παράδειγμα, φάε ψητό κουνουπίδι αντί για πουρέ πατάτας. Και φρόντισε τα λαχανικά να είναι ο πρωταγωνιστής.

Γέμισε το μισό πιάτο σου με πολύχρωμα, μη αμυλούχα λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα και πιπεριές, ή φρούτα, το 1/4 με σιτηρά ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι, και το υπόλοιπο με άπαχη πρωτεΐνη, όπως ψάρι, κοτόπουλο ή όσπρια, προτείνει η Δέσποινα Μαρσέλου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share