Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Άσκηση στο γραφείο: 6 tips που θα ξυπνήσουν τον μεταβολισμό σου!

5 Μαρτίου 2018 12:17
Άσκηση στο γραφείο: 6 tips που θα ξυπνήσουν τον μεταβολισμό σου!

Όσοι κάνουν δουλειά γραφείου θα έχουν σίγουρα παρατηρήσει ότι όσο περνάει ο καιρός το περπάτημα που κάνουν όλο και... μειώνεται.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι 10.000 βήματα, που αντιστοιχούν σε περπάτημα 6,5 χλμ., την ημέρα βελτιώνουν την πίεση του αίματος, προλαμβάνουν την κατάθλιψη και αυξάνουν το μεταβολισμό.

Όταν κάποιος κάνει καθιστική δουλειά και δεν πηγαίνει για γυμναστική, κατά μέσο όρο κάνει 2.000 βήματα την ημέρα. Πώς θα μπορούσε να τα αυξήσει σε 10.000; Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει στο σημερινό αγώνισμα!

Παρκάρετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το γραφείο.
Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη δουλειά σας και φυσικά ο καλύτερος για να ολοκληρώσετε το κουραστικό οκτάωρό σας.

Μην πάρετε το ασανσέρ
Υπάρχει καλύτερη άσκηση από το ανεβοκατέβασμα της σκάλας;

Βάλτε υπενθύμιση στο γραφείο για... διάλειμμα περπατήματος
Κάθε μια δυο ώρες, βάλτε υπενθυμίσεις σε κινητά και υπολογιστές. Σηκωθείτε, κάντε μια βόλτα στο γραφείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter γλεντά την Μελίνα και αποκαλύπτει τις... ομοφυλοφιλικές τάσεις: "Έφαγε άκυρο από τα αγόρια και γλυκοκοιτάζει την..."

Κόψτε το τηλέφωνο, πηγαίνετε οι ίδιοι στον συνάδελφο
Ακούγετε απλοϊκό, αλλά αν το καλοσκεφθεί κανείς και το κάνει συστηματικά τότε θα καταλάβει ότι... όντως είναι και αυτό περπάτημα. Θέλετε να κάνετε μια ερώτηση στον συνάδελφο; Οχι, λοιπόν, μην τον πάρετε τηλέφωνο, μην του στείλετε e-mail. Πηγαίνετε να τον βρείτε.

Διαλέξτε τον πιο μακρινό από το γραφείο σας εκτυπωτή
Κάντε γκρουπ στο γραφείο για περπάτημα
Αν στη δουλειά σας συνηθίζετε το 15λεπτο-20λεπτο διάλειμμα οργανώστε τους συναδέλφους σας και κάντε ένα μικρό γκρουπ για περπάτημα. Αντί να πάτε στο καφέ από κάτω, αντί να κάτσετε στο γραφείο σας να φάτε, πάρτε τους συναδέλφους σας και πηγαίνετε για κουβέντα και περπάτημα!

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share