Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πώς θα προλάβεις τα σημάδια του χρόνου στο λαιμό σου; - 5 εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν!

1 Μαρτίου 2018 08:40
Πώς θα προλάβεις τα σημάδια του χρόνου στο λαιμό σου; - 5 εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν!

Οι περισσότερες από εμάς επενδύουμε στην φροντίδα του προσώπου κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι (και το πορτοφόλι) μας για να διατηρήσουμε τη λάμψη και τη φρεσκάδα που είχαμε αβίαστα σε πιο νεαρές ηλικίες.

Πολλές φορές όμως ξεχνάμε κάτι εξίσου -αν όχι και περισσότερο- σημαντικό: τη βάση που το στηρίζει. Με άλλα λόγια, το λαιμό μας, μια περιοχή που μαρτυρά -και μάλιστα με πολύ πιο αμείλικτο- τρόπο την ηλικία.

Ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν φέρεται πάντα ευγενικά, σήμερα, σας έχουμε 5 απλές, αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας για να προστατέψετε το λαιμό σας από τη φθορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιάλτης για πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά ο ίδιος τους ο πατέρας!

Απλώστε (αρκετό) αντηλιακό
Αντηλιακό. Αντηλιακό. Αντηλιακό. Κάθε μέρα, ανεξαρτήτως εποχής (ζούμε σε μια χώρα που ο ήλιος είναι έντονος και άρα επικίνδυνος όλες τις εποχές του χρόνου). Είναι ό,τι πιο εύκολο και αποτελεσματικό μπορείτε να κάνετε να διατηρήσετε το δέρμα σας φωτεινό και λείο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο με υψηλότερο δείκτη προστασίας. Κι όταν λέμε «αρκετό» εννοούμε ξεχωριστή ποσότητα και όχι ό,τι έμεινε από την ποσότητα που χρησιμοποιήσατε για να απλώσετε στο πρόσωπο. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αντηλιακά προϊόντα με ελαφριά υφή και φιλικά ακόμα και προς τις λιπαρές επιδερμίδες που είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Last but not least, μην ξεχνάτε και την περιοχή του ντεκολτέ!

Καλύψτε την περιοχή
Ένα πλατύγυρο καπέλο εκτός του ότι δίνει έξτρα πόντους στο στιλ σας, θα καλύψει και θα προστατέψει το λαιμό και το ντεκολτέ σας από τις υπεριώδεις ακτίνες UV που είναι οι βασικοί ένοχοι για τα σημάδια της φωτογήρανσης, όπως κηλίδες και λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποιήστε την κρέμα προσώπου σας
Εντάξει, σίγουρα μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για να αγοράσετε μια ξεχωριστή κρέμα για το λαιμό, αλλά, γενικά μιλώντας, ό,τι έχει φτιαχτεί για να απλώνεται στο πρόσωπο, είναι μια χαρά και για το υπόλοιπο σώμα. Έτσι, το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απλώσετε την κρέμα νυχτός του προσώπου και στο λαιμό σας. Εξτρα τιπ: Ψάξτε για συστατικά όπως πεπτίδια ή ρετινόλη αφού και τα δύο συμβάλλουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Το θάψιμο της Δαλάκα στους Μαχητές, η επίθεση της Φαρμάκη στην Σπυροπούλου, η αποχώρηση της Ζωής και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση! (video)

Κοιμηθείτε ανάσκελα
Ναι, ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς μπορεί να δυσκολεύεστε, αλλά η συγκεκριμένη στάση ύπνου βοηθά να κρατάτε το λαιμό σας ελαφρώς τεντωμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντιθέτως, όταν σας παίρνει ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλάι, καταλήγετε να πιέζετε το πρόσωπο και το λαιμό σας πάνω στο μαξιλάρι. Και καθότι το δέρμα γύρω και πάνω στο λαιμό είναι πιο ευαίσθητο, αυτή η θέση, μακροπρόθεσμα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει λεπτές γραμμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 01 Μαρτίου;

Μην είστε συνεχώς πάνω από το κινητό σας
Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο (απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε) σκυμμένοι πάνω από τις οθόνες των κινητών μας. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, αυτή η στάση δεν ευνοεί το σώμα μας συνολικά αφού μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι η αιτία για πόνους και προβλήματα στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη. Απ’ ότι φαίνεται όμως, το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Το να κοιτάς συνεχώς προς τα κάτω, κάνει πιο βαθιές τις γραμμές που υπάρχουν φυσικά στην επιδερμίδα του λαιμού μετατρέποντας τις σε ρυτίδες. Ο πιο προφανής τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να αφήσετε για λίγο το κινητό σας στην άκρη, αλλά επειδή ξέρουμε ότι αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, τουλάχιστον προσπαθήστε να κρατάτε το τηλέφωνό σας πιο κοντά στο επίπεδο των ματιών.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share