Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θες να πετύχει η δίαιτα σου; 10 απλές συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια

28 Φεβρουαρίου 2018 09:40
Θες να πετύχει η δίαιτα σου; 10 απλές συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια

Εσύ πόσες δίαιτες έχεις δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια; Και ποιες από αυτές ήταν, τελικά, αποτελεσματικές;

Το πιο δύσκολο πράγμα σε μια δίαιτα είναι να καταφέρεις να την τηρήσεις και σίγουρα όταν την σταματήσεις να μην πάρεις πάλι πίσω τα κιλά που έχασες.

Για εσένα που ψάχνεις την κατάλληλη δίαιτα για να ακολουθήσεις και να χάσεις το περιττό βάρος που επιθυμείς, υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές που δίνουν οι diet bloggers για να πετύχει η μεγάλη προσπάθεια που έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι την Καθαρά Δευτέρα πάλι ενέδωσες σε γλυκά και πολύ φαγητό και σίγουρα πρέπει να βάλεις ένα φρένο στις θερμίδες που καταναλώνεις. Μην ξεχνάς ότι πλησιάζει και το Πάσχα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Δολοφόνησαν το βρέφος μισή ώρα αφού γεννήθηκε! Αποκαλύψεις - "φωτιά"!

Κανείς δεν είπε ότι η απώλεια βάρους είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα ακολουθώντας κάποιες διατροφικές συμβουλές θα μπορέσεις να πετύχεις τον σκοπό σου.

Αλλωστε όταν η προσπάθεια είναι καλά οργανωμένη τότε, εγγυημένα, θα φέρει αποτέλεσμα. Kαι ειδικά αν το βάρος σου, πλέον, σου έχει στερήσει ευεξία και αυτοπεποίθηση, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι γι΄ αυτό.

Εξάλλου όλα είναι θέμα απόφασης και μέσα στο μυαλό.

Γι΄ αυτό ξεκίνα από σήμερα έναν σωστό τρόπο διατροφής και ακολούθησε αυτές τις συμβουλές που σου δίνουν οι diet bloggers:

1. Πες ναι στα σνακ από το σπίτι: ένα επιδόρπιο γιαουρτιού ή ένα σπιτικό σάντουιτς έχουν σίγουρα λιγότερες θερμίδες από το τοστ του κυλικείου με την πλούσια σος μαγιονέζας.

2. Σταμάτα τις λιγούρες: όταν θέλεις να φας κάτι ανθυγιεινό πες στον εαυτό σου την εξής λέξη: αργότερα! Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να το φας.

3. Τόλμησε να πεις όχι: όταν ο συνάδελφός σου βγάζει ένα σακουλάκι με πατατάκια και εσύ τα βλέπεις και λιγουρεύεσαι τόλμησε να αναρωτηθείς αν θα νιώθεις καλύτερα μετά που θα τα φας. Η απάντηση είναι όχι!

4. Μην αγοράζεις junk food για το σπίτι: Ο,τι έχεις στο σπίτι θα φαγωθεί. Κανόνας. Γι’ αυτό αγόρασε φρούτα και πολλά λαχανικά για τις δύσκολες ώρες της μεγάλης πείνας.

5. Προσδιόρισε τις ανάγκες σου: έχεις λιγούρα για παγωτό; Δοκίμασε να βάλεις μπλούμπερι μέσα σε γιαούρτι και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες; Ο καυγάς της Σπυροπούλου με τους Διάσημους, το ξέσπασμα της Δαλάκα και ο άσχημος τραυματισμό της! Τα κλάματα παίκτριας των Μαχητών!

6. Πήγαινε μόνη σου στο σούπερ μάρκετ: Γράψε μια λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και απόλαυσε μόνη σου τη βόλτα σου στο σούπερ μάρκετ. Οταν πας με παρέα τότε σίγουρα το καροτσάκι θα γεμίσει με απαγορευμένα τρόφιμα.

7. Να κλείνεις την πόρτα της κουζίνας μετά το δείπνο: Αφού έχεις φάει το τελευταίο γεύμα της ημέρας, καθάρισε την κουζίνα, κλείσε τα φώτα και την πόρτα. Ετσι θα ξέρεις ότι μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί το τέλος του φαγητού για εκείνη την ημέρα.

8. Γέμισε το ντουλάπι με όσπρια αντί για μακαρόνια: Είναι προτιμότερο να μαγειρέψεις φακές από το να κάνεις μια μακαρονάδα. Το ξέρουμε ότι η μακαρονάδα είναι πολύ βολική και εύκολη, αλλά δώσε στα όσπρια μια μεγαλύτερη ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανείπωτη τραγωδία σοκάρει το Πανελλήνιο: Νεκρό 2χρονο αγγελούδι!

9. Αν θέλεις γλυκό, φάε ένα μπισκότο: Eίναι στιγμές που σε πιάνει μια απίστευτη υπογλυκαιμία και ειδικά μετά από ένα γεύμα. Δεν είναι καλό να νώθεις στέρηση, γι΄ αυτό προτίμησε ένα μπισκότο. (ένα όμως, όχι δέκα).

10. Να τρως κάτι πριν βγεις έξω για ποτό: Μην κάνεις το λάθος να βγεις έξω με φίλους για ποτό και να μην έχεις φάει κάτι. Είναι προτιμότερο να φας μια σαλάτα με κοτόπουλο στις 9 το βράδυ από το να φας ό,τι βρεις στο ψυγείο γυρνώντας τα ξημερώματα.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share