Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης γιατί πρέπει να τα προτιμήσεις!

24 Φεβρουαρίου 2018 13:00
Ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης γιατί πρέπει να τα προτιμήσεις!

Στην πραγματικότητα παρά τους μύθους που κυκλοφορούν, τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποδίδουν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με τα λευκά ζυμαρικά.

Έτσι μια μερίδα ½ φλιτζάνι μακαρόνια, είτε είναι λευκά, είτε είναι ολικής , αποδίδει 80 θερμίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει γνωστό τρόφιμο που μάλλον μολύνθηκε από ποντίκια! Μεγάλη πιθανότητα να το τρώνε τα παιδιά σας...

Γιατί να προτιμήσω τελικά προϊόντα ολικής άλεσης;
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους επιλογής προϊόντων ολικής άλεσης, είναι γιατί θα αισθανθείς μεγαλύτερο κορεσμό και για περισσότερη ώρα.

Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες των υδατανθράκων ολικής αλέσεως, θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο χορτάτη και θα είναι αίσθημα που θα κρατήσει για περισσότερη ώρα, καθώς αργεί περισσότερο η διέλευση της τροφής από το γαστρεντερικό σύστημα ενώ τα ζυμαρικά ολικής άλεσης απορροφούν και μεγαλύτερη ποσότητα υγρών.

Μην ξεχνάς επίσης ότι ο φλοιός του σιταριού είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη απαραίτητη για μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Τι διαφορετικό έχουν τα λευκά ζυμαρικά και σε ποιους προτείνονται;
Τα λευκά ζυμαρικά όπως και το ψωμί πολυτελείας όπως αναγράφεται στους φούρνους, παρασκευάζονται από το ενδοσπέρμιο το κεντρικό πυρήνα δηλαδή των σιτηρών. Όταν κυκλοφόρησαν θεωρούνταν πολυτελείας γιατί ήταν προϊόν που μπορούσαν μόνο οι πλούσιοι να το απολαμβάνουν λόγω της διαδικασίας που γινόταν για να φύγει το περίβλημα του σπόρου με αποτέλεσμα να έχει αυξημένη τιμή. Στις ημέρες μας παρατηρούμε να συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς, μιας και τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν υψηλότερη τιμή από τα λευκά.

Τα λευκά ζυμαρικά προτείνονται κυρίως για τα άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, λόγω της απουσίας πουρινών, που περιέχονται στο στέλεχος του καρπού.

ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Baby boom στην ελληνική showbiz! Ποια γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram;

Οι υπόλοιποι μπορούμε να προτιμάμε ζυμαρικά και προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι εξίσου νόστιμα, πολύ χορταστικά και σίγουρα πιο θρεπτικά για τον οργανισμό μας.

Πηγή:Shape

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share