Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θες τέλεια μαλλιά το πρωί; Δες τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο

22 Φεβρουαρίου 2018 15:45
Θες τέλεια μαλλιά το πρωί; Δες τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο

Η διαδικασία για τέλεια μαλλιά το πρωί ξεκινά από τις μικρές συνήθειές σου πριν τον ύπνο! Για να είναι κάθε μέρα, best hair day ανακαλύψαμε τις πέντε καλύτερες συμβουλές για το τι να κάνεις πριν πέσεις στο κρεβάτι. Για τέλεια μαλλιά το πρωί…

Βάλε μάσκα μαλλιών
Η νύχτα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βάλεις στα μαλλιά σου μια μάσκα θρέψης και να την αφήσεις να δουλέψει για πολλές ώρες. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά πριν ξαπλώσεις και λούσε τα όταν σηκωθείς το πρωί. Θα είναι πιο λαμπερά από ποτέ και θα «στρώνουν» υπέροχα.

Άλλαξε μαξιλαροθήκη
Μια μαξιλαροθήκη με ελάχιστες φθορές στην υφή της θα μπορούσε να είναι η αιτία πίσω από κάθε φορά που αναγκάζεσαι να πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά γιατί δεν στρώνουν με τίποτε! Αν τα μαλλιά σου δεν γλιστρούν απαλά κάθε φορά που κινείσαι στον ύπνο σου, θα ξυπνήσεις με φριζάρισμα και τρίχες που θα πετάνε ανεξέλεγκτες.

Και γίνεται ακόμη χειρότερο: οι τρίχες μπορεί να πιάνονται στις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με αποτέλεσμα να σπάνε και να δημιουργείται ψαλίδι και καθώς το βαμβάκι είναι απορροφητικό, μπορεί να στερεί από τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά και άτονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - αποκάλυψη: Ο ρόλος του Μισθοφόρου και ο δεύτερος παίκτη από το Survivor 1 που μπαίνει! Θα δούμε τον Ντάνο;

Χτενίσου στον ύπνο σου
Αν δεν έχεις χρόνο να χτενίζεις τα μαλλιά σου κάθε πρωί, κοιμήσου με ένα έξυπνο χτένισμα και θα ξυπνήσεις έτοιμη! Δύο ιδανικές επιλογές: γαλλική κοτσίδα για μπούκλες σαν να βγήκες από τη θάλασσα ή ένας ψηλός κότσος μπαλαρίνας για όμορφο σπαστό look.

Βάλε ξηρό σαμπουάν
Μπορεί να συνηθίζεις να βάζεις ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά σου πριν βγεις από την πόρτα το πρωί, όσο περισσότερο όμως το αφήνεις στις ρίζες σου, τόσο περισσότερα έλαια θα απορροφήσει. Την επόμενη φορά που δεν θα έχεις χρόνο να λουστείς, ψέκασε ένα ξηρό σαμπουάν πριν ξαπλώσεις και μην το αφαιρέσεις. Το πρωί, κάνε μασάζ στις ρίζες και ψέκασε άλλη μια δόση αν χρειάζεται. Το πιθανότερο όμως είναι ότι τα μαλλιά σου θα έχουν τον όγκο που θέλεις και καθόλου λιπαρότητα.

Στέγνωσέ τα
Όταν ξαπλώνεις με βρεγμένα μαλλιά μπορεί το πρωί να ξυπνήσεις με φριζάρισμα – και ίσως μπουκωμένη μύτη! Αν κάνεις μπάνιο το βράδυ, ξέμπλεξε και στέγνωσε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και το πρωί θα διαπιστώσεις πόσο καλά έπραξες!

Πηγή: shape.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share